David Ayer wil nu Joker als slechterik 'Suicide Squad'-film

Hij heeft spijt van bepaalde beslissingen.

Na alle kritiek op Suicide Squad, laat regisseur David Ayer nu weten bepaalde dingen anders gedaan te hebben als hij daar de kans toe zou kunnen krijgen. Dat doet hij op Twitter, waar hij een uitgebreide reactie plaatst en erkent dat de film een boel fouten heeft, maar ook dingen goed doet.

"Ik weet dat het een controversiële film is," begint de regisseur. "Ik heb echt geprobeerd iets anders te maken, met een eigen uitstraling en stem." Daarmee reageerde hij op een fan die de film een "meesterwerk" noemde. Ayer ging vervolgens uitgebreid in op de film.

"Ik heb me laten inspireren door de gekheid van de oorspronkelijke comics. Het maken van een film is een reis, geen rechte lijn. Ik heb zoveel geleerd. Mensen willen wat ze willen en iedereen heeft een eigen visie op hoe een personage eruit zou moeten zien en zou moeten lopen en praten. Als je een film maakt die iedereen aan moet spreken, wordt het heel gewoontjes. Maar ik ben ervoor gegaan. En ik weet dat Squad zijn fouten heeft. Beter nog, de hele wereld weet het. Niets doet meer pijn dan een krant oppikken en zien hoe een paar jaar van je bloed, zweet en tranen totaal met de grond gelijk gemaakt wordt. Er heerst heel veel haat."

"De film was een groot commercieel succes. En de wereld leerde een aantal erg coole personages uit het DC-universum kennen. En dat succes valt te danken aan de kracht van DC, en zijn personages. Zou ik een boel dingen anders gaan doen? Ja, absoluut."

"Ik zou willen een tijdmachine te hebben. Dan zou de Joker de hoofdschurk zijn en zou ik een wat meer gevestigd verhaal verteld hebben. Ik moet het goede en slechte nemen en ervan leren. Ik hou ervan om films te maken en ik hou van DC. Ik ben iemand die ooit gestopt is met de middelbare school en zijn geld verdiende als schilder. Ik heb geluk met deze baan. Ik moet de personages de volgende keer de verhalen geven die ze verdienen. Echte gesprekken. (En nee, er is geen geheime versie van de film met een heleboel Joker-scènes die ergens verborgen is.)"

Suicide Squad kostte 175 miljoen dollar om te maken en bleek wereldwijd goed voor bijna 750 miljoen dollar. Sindsdien heeft Ayer getekend om Gotham City Sirens te maken, samen met actrice Margot Robbie.



NieuwsFilm

meest populair