Meer bekend over rol Woody Harrelson in 'Han Solo'-film

Meer bekend over rol Woody Harrelson in 'Han Solo'-film

De naam van zijn personage komt uit de Legends!

Na successen met The Force Awakens en Rogue One, en de opnames van Star Wars: Episode VIII afgerond te hebben, bereidt Lucasfilm zich voor op de productiestart van Han Solo. Regisseurs Phil Lord en Chris Miller lieten recent acteur Woody Harrelson tekenen om de mentor van Alden Ehrenreichs Han Solo te spelen. Nu is ook precies bekend wie die mentor wordt.

Tijdens een interview met Variety bevestigde Harrelson dat zijn personage Garris Shrike wordt. Hij komt uit de Legends, verhalen uit het Star Wars-universum van voor de tijd dat Disney Lucasfilm overnam. Shrike werd bedacht door Ann C. Crispin en verscheen voor het eerst in het boek The Paradise Snare in 1997.

In dat boek redt Shrike het leven van weeskind Han Solo en besluit hij hem op te voeden. Hij leert de knul de wegen van de misdaad en hoe hij moet vliegen. Hun relatie is echter gespannen: Shrike slaat Solo en uiteindelijk vertrekt Solo. Als ze elkaar weer zien, staat Solo zelfs op het punt zijn voormalig mentor te vermoorden, wat uiteindelijk door een andere premiejager gedaan wordt.

Het is de vraag in hoeverre Lucasfilm die verhaallijn gaat volgen, maar het is wel interessant dat er weer een personage uit het voormalig canon gehaald wordt. Daarmee lijkt de studio in elk geval de meest favoriete onderdelen van de Legends veilig te willen stellen.

Han Solo gaat in mei 2018 in première.



NieuwsFilm

meest populair