Arthouse

Eerste films Imagine 2017 bekend

Veertien titels, allemaal speelfilmdebuten, zijn aangekondigd.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Kaj van Zoelen om 08:50 in Arthouse
Dit jaar besteedt Imagine weer veel aandacht aan aanstormend of doorbrekend filmtalent. En dat is te zien: op dit moment telt de selectie voor 2017 maar liefst veertien speelfilmdebuten van veelbelovende filmmakers uit vijf landen!

Dat debuutfilms in de smaak vallen, blijkt wel uit dat maar liefst drie van de vier publieksfavorieten van de afgelopen jaren debuutfilms waren . 

Een greep uit de eerste selectie van veertien films: In het stijlvolle gruwelsprookje Raw gaan zusterliefde, body horror en kannibalisme hand in hand. Raw draait nu ook op het IFFR. Het dromerige Girl Asleep is een ultieme coming-of-age fantasie over Greta die op haar 15de verjaardag in een parallelle wereld wordt geslingerd. In het uitbundige My Entire High School Sinking Into The Sea, waarin  verdwijnt een middelbare school door een aardbeving langzaam de zee in (met o.a. de stemmen van Lena Dunham en Jason Schwartzman). Bekijk hier het hele filmprogramma tot nu toe.

Het thema van Imagine 2017 is Fantastis Fashion.  Tijdens het festival is de blik gericht op de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie. Zo staan de twee jonge Nederlandse modeontwerpers Esther Dorhout Mees en Jacob Kok in de spotlight tijdens EYE on Art en vertelt auteur en blogger Tim Hanley over Wonder Woman en de veelbewogen geschiedenis van deze superheldin.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair