Shia LaBeouf gearresteerd voor mishandeling

Shia LaBeouf gearresteerd voor mishandeling

Dit gebeurde tijdens een protestmanifestatie.

Shia LaBeouf is in de voorbije jaren al wel vaker negatief in het nieuws gekomen. Nu is dat weer het geval, want de Transformers acteur is opgepakt wegens een aanvaring met een man die volgens meerdere bronnen Shia's protestmanifestatie gericht tegen Donald Trump 'He Will Not Divide Us' in New York kwam verstoren.

Shia's project dat live op het internet verschijnt lokt ook een heleboel reacties uit bij neonazi's en agressieve Trump-aanhangers; op meerdere internetforums bespreken ze hoe ze de constante stream kunnen verstoren. Dit begon al een paar dagen geleden toen een man voor de camera kwam staan en zei: '1488': 14 verwijst naar een neonazi-slogan en 88 naar de letters HH, wat staat voor Heil Hitler. Ook sneed een gemaskerde man midden in de nacht een knuffelbeer kapot omringd door borden waarop stond 'Make America Great Again', Trump's slogan.

Nu gebeurde er dus weer zoiets dergelijks en deze keer was Shia erbij. Volgens meerdere getuigen zei de man dat Hitler niks verkeerds had gedaan, wat bij Shia niet zo in de smaak viel. Hij duwde als reactie hierop de man weg en werd vervolgens gearresteerd door de politie. Een woordvoerder van de politie liet weten dat: ''Het slachtoffer een 25-jarige man is. Shia pakte hem vast aan zijn sjaal en krabde hem daardoor in zijn gezicht. Daarna duwde hij de man weg. Het slachtoffer had meerdere schrammen op zijn gezicht''. De man zelf weigerde medische hulp.

De politie kon onmiddellijk ingrijpen, aangezien zij al sinds maandag op wacht staan bij Shia's kunstproject vanwege alles wat er al voorgevallen is. De aanwezige demonstranten lieten weten dat Shia enkel voor hen opgekomen was: ''Er zijn hier bijna alleen maar nazi's. Shia wilde ons alleen slechts beschermen''.

De 30-jarige acteur is inmiddels weer op vrije voeten, maar moet zich wel binnenkort melden bij de rechtbank in New York.

NieuwsFilm

meest populair