'Moonlight' overtreft 'La La Land' en 'Birdman'

'Moonlight' overtreft 'La La Land' en 'Birdman'

De film is genomineerd voor acht Oscars.

Sinds verleden week is Moonlight ook in Nederlandse bioscopen en filmhuizen te zien. De film gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk 'Moonlight Black Boys Look Blue' werd recent genomineerd voor maar liefst acht Oscars. Het drama weet gelijk indruk te maken.

In het eerste weekend heeft de film van regisseur Barry Jenkins (Medicine for Melancholy) namelijk meer dan 24.000 bezoekers getrokken. Hiermee worden vergelijkbare titels als de Oscarwinnaar Birdman en het voor veertien Oscars genomineerde La La Land overtroffen.

Het door Brad Pitt geproduceerde Moonlight vertelt het verhaal van een donkere homoseksuele jongen in een achterstandsbuurt in Miami die zijn plek in het leven probeert te vinden. Belangrijke hoofdrollen worden gespeeld door House of Cards- en Luke Cage-acteur Mahershala Ali, Trevante Rhodes (Westworld) en Naomie Harris (Skyfall).

In de States draait het drama al zo'n 15 weken en haalde zo'n $17,7 miljoen op zonder de landelijke Box Office Top 10 binnen te dringen. Onlangs ging Moonlight nog in premiere tijdens het International Film Festival Rotterdam, lees de FilmTotaal recensie.



NieuwsFilm

meest populair