Han First Shot: Opnames 'Star Wars' spin-off 'Han Solo' gestart

Han First Shot: Opnames 'Star Wars' spin-off 'Han Solo' gestart

Chris Miller geeft het startschot.

Na films als Cloudy with a Chance of Meatballs, 21 Jump Street en The Lego Movie te hebben geregisseerd, is het duo Phil Lord en Christopher Miller gisteren officieel gestart met de opnames voor de tweede Star Wars spin-off film Han Solo. De film lijkt de werktitel Star Wars: Red Cup te dragen.

Miller gaf het heugelijke feit prijs via Twitter, waarbij hij ook de tekst "Han First Shot" meegaf. Hiermee knipoogt de co-regisseur naar de eeuwige controverse "Han shot first." Hiermee wordt verwezen naar de scène in Star Wars (1977) waarin Harrison Fords Han Solo de premiejager Greedo neerschiet. De scène is menigmaal door George Lucas aangepast voor de verschillende versies van de sci-fi klassieker.


In de Han Solo spin-off is het Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!) die de rol gaat spelen van de jonge ruimtesmokkelaar Han Solo. Ook krijgen we jonge(re) versies te zien van Lando Calrissian (Donald Glover) en Chewbacca. Woody Harrelson is aangetrokken om Hans meedogenloze mentor Garris Shrike te spelen en Emilia Clarke moet te zien zijn in een nog onbekende rol.

Han Solo staat gepland voor 25 mei 2018.

NieuwsFilm

meest populair