James Cameron niet blij met 'MythBusters'-vondst inzake 'Titanic'

James Cameron niet blij met 'MythBusters'-vondst inzake 'Titanic'

Volgens Jamie Hyneman en Adam Savage had Leonardo DiCaprio's karakter het kunnen overleven.

James Cameron's Titanic uit 1997 is een monsterhit, maar wel eentje met een dubieus einde waar nog steeds over gediscussieerd wordt. Nadat het luxe passagiersschip een ijsblok raakt en zinkt, belanden de fictieve karakters van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio in het koude water. DiCaprio's Jack Dawson helpt haar op een houten paneel en blijft zelf in het water achter, omdat ze anders zouden zinken. In 2012 ontkrachtte het programma MythBusters dit. Zie het onderstaande filmpje.



Gastheren Jamie Hyneman en Adam Savage hadden de 62-jarige filmmaker destijds uitgenodigd om langs te komen en hun vondsten te aanschouwen. Volgens hen was het een mogelijkheid dat beide personages op het houten paneel konden blijven, maar Cameron antwoordde humoristisch met: "Ik denk dat jullie iets belangrijks over het hoofd zien. Volgens het script gaat Jack dood, hij moet dood. Misschien hebben wij het verknoeid en had het bord kleiner moeten zijn. Maar die gozer gaat ten onder."

Nu heeft Cameron nieuwe uitspraken gemaakt over de ontdekking van MythBusters. Dat deed de regisseur tegenover The Daily Beast: "Kijk, het is heel erg simpel, je leest de 147ste pagina van het script en er staat: 'Jack gaat van bord af en staat zijn ruimte aan haar af, zodat ze kan overleven.' Zo simpel is het. Je kan achteraf zoveel analyses doen als je wil."

Cameron gaat er echter ook wat dieper op in en speelt het scenario van MythBusters uit. "Jij bent Jack, je ligt in het ijskoude water en je hersens raken onderkoeld. MythBusters vraagt nu aan jou om je reddingsvest af te doen, die van haar ook, dan onder dat ding zwemmen om de vesten aan elkaar te binden. Dit houdt in dat je onderwater bent om dat te doen, terwijl het ijskoud is. Het zal je zo'n 5 tot 10 minuten kosten. Dus wanneer je eindelijk boven water komt ben je al dood. Dat zou dus niet werken. Jack's beste keuze was om zijn bovenlijf uit het water te houden en wachten op hulp of zo, voordat hij doodging."

"Het zijn gezellige mannen," eindigt Cameron over Hyneman en Savage, "en ik vond het geweldig om met hen aan de show te werken, maar ze lullen uit hun nek."

NieuwsFilm

meest populair