Johnny Depp verantwoordelijk voor eigen financiële crisis

Johnny Depp verantwoordelijk voor eigen financiële crisis

Per maand zou hij $ 2 miljoen aan uitgaven hebben.

De aanklacht die Johnny Depp medio januari indiende (jegens The Management Group wegens oplichting, nalatigheid en schending van plichten) verloopt niet als gewenst. Zij hebben antwoord gegeven met hun eigen tenlastelegging. Depp (53 jaar) eist een royaal bedrag van $ 25 miljoen, omdat TMG zijn financiën slecht regelde. Volgens de acteur heeft de onderneming $ 28 miljoen in honoraria toegeëigend, zijn boekhouding zwak bijgehouden, de belastingformulieren onjuist ingediend en daarbovenop $ 10 miljoen uitgeleend aan een derde partij - zonder Depp's goedkeuring.

In Depp's aanklacht staat vermeld dat hij de ernst van zijn financiële situatie pas inzag toen TMG aan hem voorstelde om zijn huis in Frankrijk te verkopen. Kort daarna ontsloeg hij hen, met wie hij zaken deed sinds 1999, en nam een nieuwe geldadviseur aan: Edward L. White.

TMG-eigenaren Joel en Robert Mandel beweren met hun beschuldiging dat Depp verantwoordelijk is voor zijn eigen financiële problemen, omdat hij een luxueuze levensstijl leidt. Volgens hen geeft de acteur minimaal $ 2 miljoen per maand uit. Dit zou begonnen zijn nadat kaskrakers Alice in Wonderland en de Pirates of the Caribbean-serie hem veel geld opbrachten. Ter verdediging heeft TMG het onderstaande genoteerd dat aan moet geven dat Depp simpelweg te veel uitgeeft.

$ 30.000:Maandelijks aan wijn, overgevlogen van over de gehele wereld.
$ 150.000:Maandelijks aan veiligheidsdiensten, die altijd paraat staan.
$ 200.000:Maandelijks aan privévliegtuigen.
$ 300.000:Maandelijks voor een groep van 40 mensen wereldwijd die hem assisteren.
$ 3 miljoen:De as van journalist Hunter S. Thompson uit een kanon afvuren.
$ 4 miljoen:Gespendeerd aan een platenmaatschappij die mislukte.
$ 18 miljoen:Voor een jacht van 45 meter.

Verder zou Depp volgens hen meer dan 14 huizen bezitten, waaronder een privé-eiland op de Bahama's, en een grote kunstcollectie. TMG laat in hun aanklacht weten dat Depp helemaal zelf verantwoordelijk is voor de situatie die hij gecreëerd heeft, omdat hij niet naar hun waarschuwingen luisterde en verwachtte dat de adviseurs het probleem oplosten. Op zijn beurt zou Depp de onderneming een bedrag van $ 4.2 miljoen verschuldigd zijn. Om die schuld te innen, heeft TMG aanspraak gemaakt op Depp's huis in Frankrijk.



NieuwsFilm

meest populair