'IT' wordt stevig en 'IT 2' afhankelijk van publiek

'IT' wordt stevig en 'IT 2' afhankelijk van publiek

Vanaf september zie je Pennywise in de bioscoop.

Later dit jaar verschijnt de Stephen King-verfilming IT. De producent van de film heeft nu bevestigd dat de film niet voor de jongere kijker bestemd is. Ook laat hij weten dat ze het tweede deel willen maken. Maar dit hangt af van het publiek.

Over de leeftijdsclassificaties zei producent Dan Lin: "Het is een rated-R film. Als je een rated-R film maakt, dan moet je dit ook compleet omarmen. En dan moet je het bronmateriaal omarmen. Het is een enge clown die kinderen probeert te vermoorden. Dus dat moet wel een rated-R film zijn. De kinderen zijn geweldig. Je krijgt zeker een Stand by Me-gevoel door hun kameraadschap, hun grapjes en hoe ze om elkaar geven. Maar ze krijgen eenmaal een enge clown die de stad Derry overneemt, dus het wordt rated-R."

Ook wordt er vastgehouden aan de tweeluik. "Dat is het plan. Als je naar het boek kijkt, dan wordt het 't deel dat we nog niet hebben belicht. We hebben het boek in tweeën gesplitst. Het eerste deel is deze film en als het publiek reageert op de film zoals we hopen, dan kunnen we ook het verhaal van de volwassen vertellen," aldus Lin over de mogelijke IT 2.

In de film vormen Finn Wolfhard (Richie Tozier), Jaeden Lieberher (Bill Denbrough), Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom), Sophia Lillis (Beverly Marsh), Wyatt Oleff (Stanley Uris), Chosen Jacobs (Mike Hanlon) en Jack Grazer (Eddie Kaspbrak) de vriendengroep The Losers' Club. Zij besluiten af te rekenen met de clown Pennywise (Bill Skarsgård). Andy Muschietti's IT draait vanaf 7 september in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair