Morgan Freeman gaat voorlopig nog niet met pensioen

Morgan Freeman gaat voorlopig nog niet met pensioen

Hij wil graag nog een keer de duivel spelen.

Maandag woonde acteergigant Morgan Freeman de 16e Grownup Awards in Los Angeles bij. De beste man werd voor zijn werk beloond met een Lifetime Achievement Award. De New Yorkse nieuwskrant Daily News interviewde hem en vroeg o.a. naar zijn toekomst.

"Als je mijn leeftijd haalt, en je werkt nog steeds, dan is elke dag een geschenk. Ik ben 79 en een half. Én een half. Nou, dat houdt in dat je weer dichter bij de volgende bent, als je begrijpt wat ik bedoel." Van de prijs die hij in ontvangst heeft genomen neemt Freeman niet het slechtste aan. "Ik hoop niet dat ze me daarmee wijs proberen te maken dat ik moet stoppen. Ik zie het als iets positiefs, dat mijn collega's me een klop op de schouder geven."

De Amerikaan, o.a. bekend van Se7en en The Shawshank Redemption, wordt de eerste van juni 80 jaar. Zelf ziet hij dat niet aan als een moment om te stoppen. "Nee, ik heb nog werk te doen." Ook onthulde Freeman al zijn films te hebben gezien. De kwaliteit? "De meeste zijn niet slecht."

Iets anders dat opviel aan zijn interview met de Daily News, was dat Freeman het wel ziet zitten om de personificatie van het kwaad te spelen in een film. Voorheen trad hij op als de Schepper in twee komedies, Bruce Almighty en het vervolg Evan Almighty. Waarom hij de duivel ziet zitten: "Ik heb altijd al wat anders willen doen. Altijd. Het is logisch. Ze zijn allebei een kant van dezelfde medaille."



NieuwsFilm

meest populair