David Fincher wordt regie 'World War Z 2' (voorlopig) onthouden

David Fincher wordt regie 'World War Z 2' (voorlopig) onthouden

Toch niet deze zomer in de bioscoop.

De eerste World War Z uit 2013 kende een enorme valse start. De productie werd geplaagd door allerlei problemen: het budget werd overschreden, er volgden reshoots, hoofdrolspeler en producent Brad Pitt zou overhoop hebben gelegen met regisseur Marc Forster, enzovoorts. Toch wist de ruim $200 miljoen kostende zombiefilm financieel te overtuigen en de ontvangst was evenens redelijk. The Hollywood Reporter meldt nu dat World War Z 2 - zoals verwacht - niet in de zomer van 2017 verschijnt.

Een van de grootste tegenvallers voor deel 2 was het verlies van regisseur Juan Antonio Bayona (A Monster Calls) die overstapte naar Jurassic World 2. Een tijdje terug verscheen nog het bericht dat David Fincher (Se7en, Fight Club) de film mogelijk zou moeten gaan regisseren. Een nieuwe regisseur is echter nog niet onthuld.

Volgens The Hollywood Reporter denkt de studio nu aan een verschijningsdatum in 2018 of 2019. Het eerste deel haalde zo'n $540 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa. Zit jij nog te wachten op een vervolg op World War Z?

UPDATE: Twijfels bij David Fincher


Aanvullend meldt The Hollywood Reporter dat David Fincher wel degelijke interesse heeft om World War Z 2 te regisseren. Achter de schermen zou hij zelfs actief betrokken zijn om de film voor elkaar te krijgen. Hij zou de film zelfs met een beperkter budget willen maken. THR meent echter dat Paramount baas Brad Grey er nog niet aan toe is om het project groen licht te geven.

NieuwsFilm

meest populair