Celebrity

'La La Land' krijgt meer en meer kritiek

Er zijn nogal wat mensen die vinden dat het een en ander niet klopt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Wouter Drummen om 13:59 in Celebrity
Damien Chazelle's musical La La Land had een daverende start; de film werd gigantisch goed onthaald, won al diverse filmprijzen waaronder maar liefst zeven Golden Globes en is ook nog eens genomineerd voor veertien Oscars. Maar nu krijgt de film toch ook van meerdere kanten de nodige kritiek...

Zo zijn er nogal wat jazz-fans, die vinden dat de jazzcultuur verkeerd en onrealistisch wordt voorgesteld. Hoofdrolspeler Ryan Gosling speelt Sebastian, die alles op alles zet om jazz te redden en terug te gaan naar de originele roots. Dit gaat wel een stuk moeilijker dan verwacht en hij komt uiteindelijk terecht in een band die jazz mixt met elektronica. Hij heeft hier duidelijk een hekel aan en krijgt het gevoel dat hij zijn droom heeft opgegeven. De band wordt dan ook redelijk lachwekkend neergezet, met overdreven keyboardsolo's en absurde fotosessies.

De nodige jazzkenners zeggen dat het tegenovergestelde waar is; dat om jazz opnieuw relevant te maken het juist een moderne twist moet krijgen. Ook vinden ze dat het beter zou zijn geweest als een Afro-Amerikaan de hoofdrol gespeeld zou hebben, aangezien dit genre muziek juist door Afro-Amerikanen ontwikkeld en geperfectioneerd is. In La La Land is het natuurlijk een blanke man die het genre wil redden, volgens hen dus minder geloofwaardig.

Anderen vinden weer dat Emma Stone's personage Mia veel te weinig te doen heeft. Sebastian lijkt altijd het initiatief te nemen en neemt zowat alle beslissingen. Ook lijkt zijn personage beter en duidelijker uitgewerkt te zijn dan dat van Mia, die oppervlakkig blijft en alleen maar aanwezig schijnt te zijn als liefje van Sebastian.

Of dit ook invloed heeft op de Oscaruitreikingen? Daar zullen we later deze maand achter komen.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Vreemd dat er geen kritiek is over Emma Stone's wenkbrauwen. Alhoewel, Bla Bla Land heeft geen Makeup and Hairstyling Oscar nominatie. Ook geen visual effects nomi voor het niet weg photoshoppen van haar wenkbrauwen. :P

14 nominaties is iets te overdreven. Meest absurde vind ik wel orginal song met 2 nominaties! Hierdoor maken Justin Hurwitz, Benj Pasek & Justin Paul veel meer kansen. Zeer oneerlijk en teveel voor getrokken.

Wilskracht

Avatar

Waar komt die kritiek vandaan? Zijn dit gekke twitteraars of bekende jazzmuzikanten?

untouchigf

Avatar

Ik vond het een heel goede film en ik heb niets met musicals btw

Ed Crane

Avatar

Nog niet gezien, vast wel een goeie film, maar eerlijk is eerlijk, een blanke gozert die jazz terug wil brengen naar z'n roots... dat klinkt als het uitgangspunt voor een melige komedie.

ridjieddo

Avatar

MoF!! Emma Stone's wenkbrauwen waren echt tergend! Heb me mateloos gestoord aan haar wenkbrauwen..

Master Of Films

Avatar

Haar wenkbrauwen verdienen wel 2 Razzies. Linker en de rechter.

Alexwithmike

Avatar

Sinds wanneer moet een film een weerspiegeling zijn van de "realiteit"?
Ik heb in iedere geval erg genoten van La La Land.
Hoge bomen...

benjamin

Avatar

Is dat idee dat jazz een moderne twist moet krijgen niet exact wat één van de personages in de film (overigens gespeeld door de niet zo blanke John Legend) zegt?

Buff

Avatar

Ieder jaar kijk ik wel uit naar de oscars maar dit jaar heb ik nog nooit eerder zo weinig affiniteit gehad met de genomineerde films. Hollywood is dead and that makes me very sad...

benjamin

Avatar

Buff "Hollywood is dead and that makes me very sad..."
Misschien ligt dat wel meer aan jou dan aan Hollywood, de genomineerde films die ik al gezien heb uit dit rijtje konden mij alvast sterk bekoren.

Frietgezicht

Avatar

@ Master,alles aan Emma Stone is lelijk.

Film zelf is erg overrated. De muziek, de dansjes,alles is veel beter gedaan.
En het verhaaltje is zo simpel. Bij Avatar wordt een verhaal flink afgekraakt maar hier is het ok omdat het gaat om wat er omheen gebeurd.

Kijk liever filmpje van Paay nog paar keer.

horizon

Avatar

@ Benjamin, Legend zegt dat inderdaad.

En ik ben heel benieuwd naar de wenkbrauwen van mof, rid & friet.

thehungergames

Avatar

@benjamin legend zegt dat inderdaad, maar zoals in het artikel staat wordt dat in de film niet serieus genomen door sebastian, en lijkt ook door de makers zelf negatief bedoeld te zijn.
Overigens vond ik het ook erg vreemd dat die sebastian alleen maar jazz luistert en wilt spelen etc. maar dan wel dat liedje city of stars de hele tijd in zijn hoofd heeft, wat dan weer werkelijk niks met jazz te maken heeft. Kan me verder ook goed vinden in de kritiek.

Steve-O

Avatar

Ik vond het een goede film. Heb me kostelijk vermaakt. Ik denk dat de film best wat Oscar nominaties gaat verzilveren maar ik vind dat Beste Film naar Moonlight moet. Feilloze film, indrukwekkend.

ISIM

Avatar

Kan me niet voorstellen dat er kritiek is. Denk echt dat het om een enkeling gaat. Dit is juist een film die niet specifiek over Jazz ging, was veel dieper en breder. Maar ja, blijkbaar worden negatieve artikelen beter gelezen.

ridjieddo

Avatar

@ISIM: De film heeft wel degelijk een boodschap mbt jazz. De regisseur/schrijver is zelf ook (jazz) muzikant (geweest) en dat zie je ook terug in zijn films - vooral Whiplash en La La Land. Verder staat dit nieuws onder het kopje "Celebrity" dus al het kritiek is sowieso niet serieus te nemen.

MelancholicAlcoholic

Avatar

14 nominaties is echt overdreven, maar door het nieuwe stem systeem (dat vooral 2e plaatsen beloont met een oscar) zal dit wel een clean sweep opleveren van 13.

Kan me niet voorstellen dat de Academie, die immers 75% blanque en man is, Moonlight zal belonen ipv deze feelgood oppervlakkige toastjes film.

En ook: Emma Stone!!!! Ideale schoondochter die iedere blanque man altijd al had willen wipsteren. Toch!? Toch!? Toch!? Toch!? Die VOC gedachte! Toch!?

benjamin

Avatar

thehungergames "Legend zegt dat inderdaad, maar zoals in het artikel staat wordt dat in de film niet serieus genomen door sebastian, en lijkt ook door de makers zelf negatief bedoeld te zijn. "
Het is inderdaad niet dezelfde visie als het hoofdpersonage, maar toch staat deze zin wel degelijk in het scenario. Ze hadden effectief zonder deze verklaring gewoon de band kunnen opvoeren...

MelancholicAlcoholic

Avatar

thehungergames "Legend zegt dat inderdaad, maar zoals in het artikel staat wordt dat in de film niet serieus genomen door sebastian, en lijkt ook door de makers zelf negatief bedoeld te zijn. "


Precies, dit! Het is een visie die duidelijk door de filmmaker(s) wordt verworpen en DAT is de reden WAAROM Legend dat juist zegt:

Moderne jazz=Slecht, Ouderwetse jazz = Goed.

Overigens hoor ik nooit zwarte jazzmuzikanten witte jazzmuzikanten delegitimeren. Die kan het in het algemeen geen ruk schelen, het gaat hun om de jazz.

benjamin

Avatar

MelancholicAlcoholic " Het is een visie die duidelijk door de filmmaker(s) wordt verworpen en DAT is de reden WAAROM Legend dat juist zegt: "
Daar ben ik het dus nog altijd niet helemaal mee eens. De filmmaker laat op z'n minst dit personage een verklaring geven voor de muziek die hij maakt en z'n beweegredenen hiervoor wat uitleggen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair