Celebrity

'La La Land' krijgt meer en meer kritiek

Er zijn nogal wat mensen die vinden dat het een en ander niet klopt.

door FilmTotaal om 13:59 in Celebrity
Damien Chazelle's musical La La Land had een daverende start; de film werd gigantisch goed onthaald, won al diverse filmprijzen waaronder maar liefst zeven Golden Globes en is ook nog eens genomineerd voor veertien Oscars. Maar nu krijgt de film toch ook van meerdere kanten de nodige kritiek...

Zo zijn er nogal wat jazz-fans, die vinden dat de jazzcultuur verkeerd en onrealistisch wordt voorgesteld. Hoofdrolspeler Ryan Gosling speelt Sebastian, die alles op alles zet om jazz te redden en terug te gaan naar de originele roots. Dit gaat wel een stuk moeilijker dan verwacht en hij komt uiteindelijk terecht in een band die jazz mixt met elektronica. Hij heeft hier duidelijk een hekel aan en krijgt het gevoel dat hij zijn droom heeft opgegeven. De band wordt dan ook redelijk lachwekkend neergezet, met overdreven keyboardsolo's en absurde fotosessies.

De nodige jazzkenners zeggen dat het tegenovergestelde waar is; dat om jazz opnieuw relevant te maken het juist een moderne twist moet krijgen. Ook vinden ze dat het beter zou zijn geweest als een Afro-Amerikaan de hoofdrol gespeeld zou hebben, aangezien dit genre muziek juist door Afro-Amerikanen ontwikkeld en geperfectioneerd is. In La La Land is het natuurlijk een blanke man die het genre wil redden, volgens hen dus minder geloofwaardig.

Anderen vinden weer dat Emma Stone's personage Mia veel te weinig te doen heeft. Sebastian lijkt altijd het initiatief te nemen en neemt zowat alle beslissingen. Ook lijkt zijn personage beter en duidelijker uitgewerkt te zijn dan dat van Mia, die oppervlakkig blijft en alleen maar aanwezig schijnt te zijn als liefje van Sebastian.

Of dit ook invloed heeft op de Oscaruitreikingen? Daar zullen we later deze maand achter komen.

NieuwsFilm

meest populair