Algemeen

Nog altijd geen uitsluitsel over vervolg op 'Warcraft'

Duncan Jones wacht op antwoord van Legendary!

door Jim Pedd om 17:22 in Algemeen
Vorig jaar hoopten velen dat onder leiding van Duncan Jones de verfilming van Warcraft een succes zou worden. Helaas was de ontvangst niet zo positief als gehoopt en bleek de film aan de box office ook niet heel veel waard. De vraag is dus nog altijd of er een vervolg komt.

Op Twitter vraagt een fan aan Duncan Jones hoe het zit met de status van het vervolg. Daar is hij kort en krachtig over. "Ik zou het graag willen maken! Maar ik zit nog te wachten op bericht van Legendary [Pictures]." Gek is het niet dat de studio nog tot niets besloten heeft. Met een budget van 160 miljoen dollar, haalde de film wereldwijd slechts 386 miljoen dollar op, waarvan de bulk uit China komt.

Warcraft: The Beginning laat zien hoe het vredige rijk Azeroth binnengevallen wordt door geduchte indringers, de Orcs. Die vluchten van hun stervende thuiswereld en zoeken een nieuw land om te wonen. Voor beide kanten breekt er een gevecht om overleving uit.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Van mij mag er een vervolg komen. Ja, er kan veel verbeterd worden, maar zo bagger als de meeste recensies doen geloven was het nou ook weer niet.

Steve-O

Avatar

Ik vond het maar een matige film. Sta niet te springen om een vervolg, mits die goed is natuurlijk...

Decepticon

Avatar

Ik sta ook niet te springen om een vervolg, maar ik me prima vermaakt met de film, ik zou een vervolg ook wel gewoon kijken.

ajleppink

Avatar

Ik ben het helemaal met je eens @Robbepost

jelle077

Avatar

Het enigste plus punt was de cgi.
Veel te veel verhaallijnen waarvan de helft er niet toe deden.
Veel te veel karakters waar je totaal geen band mee kreeg door de vele verhaallijnen.ik zou deel 2 best kijken maar ga er niet meer voor na de bios

Ereptile

Avatar

Warcraft was op visueel aspect gewoon prachtig gemaakt. Het verhaal was zover ik begreep redelijk te volgen, met hier en daar wat wijzigingen van het verhaal van het spel. Maar de film kon inderdaad beter. En ik heb de deleted scenes gezien. Sommigen daarvan paste juist in de film en hadden wat toegevoegd. Andere daar verbaasde ik me over dat het überhaupt gefilmd is...

Desondanks kijk ik zeker uit naar een vervolg, maar het liefst minder CGI, en wat betere casting aan de live-action kant!

Master Of Films

Avatar

Eens wat jelle077 zegt. Het was meer een fan film geworden. Flink wat Warcraft lore (herkenbaar voor de fans) in amper 2 uur was er in geramd. Naar mijn mening was er voor de bioscoopbezoeker die de games niet speelde te weinig rekening mee gehouden met de vele verhaallijnen.

Gregbelgie

Avatar

ik vond die film nu net wel heel goed! ik vond hem zelfs 1 van de beste films van 2016 voor mij mag er zeker een vervolg van komen het zou jammer zijn moest die er niet komen

ThomasOMalley

Avatar

Geen zelfrespecterende cinefiel zit hier op te wachten. Wat een rommel.

eltorro

Avatar

Vraag me af waar het bedrag van 386 miljoen dollar vandaan komt, de film haalde namelijk wereldwijd 433 miljoen op en daarmee is de film toch duidelijk een succes.

esteban

Avatar

386 M is niet de wereldwijde opbrengst, maar het totaal van de foreign markt. Daar moet de US opbrengst nog bijgeteld worden. 433 M dus.

NieuwsFilm