Hoe Bill Murray de hoofdrol in remake 'Toni Erdmann' misliep

Hoe Bill Murray de hoofdrol in remake 'Toni Erdmann' misliep

Hij leeft niet erg georganiseerd.

Precies een week geleden vernamen fans van Jack Nicholson iets dat ze nooit meer dachten te horen: hij gaat weer in een film optreden. Namelijk in de remake van de Duitstalige Toni Erdmann, welke vorig jaar uitkwam en geregisseerd is door Maren Ade. De laatste keer dat men de 79-jarige man op het grote scherm kon zien was in 2010, met How Do You Know. Nu heeft The Guardian ontdekt dat er ook iemand anders in beeld was voor de hoofdrol van de remake: Bill Murray.

De grappenmaker uit Lost in Translation onthulde dat zelf aan CNBC. Naast Nicholson zal ook Kristen Wiig spelen. Zij had in het begin contact met Murray (66 jaar) opgenomen. "Kristen Wiig, die ik echt ongelofelijk vind, stuurde me een film op en vroeg: 'Zou je hiernaar willen kijken?' En ik ben niet erg georganiseerd. Een tijdje was ik de film kwijt. Toen ik hem weer vond kon ik er de tijd niet voor vinden om hem te zien. En toen hoorde ik van haar: 'Nou, Jack Nicholson heeft de baan aangenomen.'"

The Guardian duidt tevens aan dat Murray's verhaal ietwat in strijd is met het castingbericht van Variety, waarin staat dat Nicholson altijd bij de remake en diens ontwikkeling betrokken was. Hij zou een groot fan van het origineel zijn geweest en had Paramount Pictures benadert met het idee. De filmstudio haalde pas geleden dan ook de filmrechten binnen.

Hoe dan ook, Jack Nicholson heeft weer zin om aan het werk te gaan. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog een vraag, er is immers nog geen regisseur aan het project verbonden. Toni Erdmann draait om vader Winifred die opnieuw een band tracht te scheppen met zijn hardwerkende dochter. Om dit te verwezenlijken creëert hij een alter ego, Toni Erdmann.



NieuwsFilm

meest populair