Scarlett Johansson vindt monogamie onnatuurlijk na tweede scheiding

En ze spreekt uit over de controverse rondom 'Ghost in the Shell.'

In de maart/april-uitvoering van Playboy, waar voor het eerst sinds een lange tijd weer naakt in te zien is, zal een interview met Scarlett Johansson te vinden zijn. Daarin vertelt de actrice over wat het huwelijk voor haar betekent en wat ze vindt van alle ophef over Ghost in the Shell.

Twee keer is ze een echtverbintenis aangegaan, beide keren zijn mislukt. Pas geleden kwam het nieuws uit dat de 32-jarige Amerikaanse van haar tweede echtgenoot gaat scheiden, Fransman Romain Dauriac. Samen hebben ze een dochter sinds 2014, genaamd Rose Dorothy. Hoewel het interview afgelegd is voor het scheidingsnieuws, komen haar uitspraken over het huwelijk verrassend over.

"Je moet een pad kiezen. Ik vind het idee van een huwelijk zeer romantisch. Het is een beeldschoon idee en de uitvoering kan ook prachtig zijn. Ik vind het alleen niet natuurlijk om monogaam te zijn. Misschien dat ik daarvoor aan de spies geregen word, maar ik zie het als werk. Het is veel werk. En het feit dat het zoveel werk is voor sommige mensen - voor iedereen - bewijst dat het niet iets natuurlijks is. Het is iets waar ik veel respect voor heb en aan meedeed, maar ik vind dat het absoluut in strijd is met sommige instincten."

Van 2008 t/m 2011 was ze met Deadpool-acteur Ryan Reynolds getrouwd. Volgens Johansson verandert een huwelijk veel. "Het betrekt heel veel mensen die niets met jouw relatie te maken hebben, want het gaat om een juridische, bindende overeenkomst. En daar hangt gewicht aan. Getrouwd zijn is niet hetzelfde als niet getrouwd zijn, en iedereen die jou vertelt dat het wel hetzelfde is, liegt. Het verandert alles. Ik heb vrienden die tien jaar samen waren en toen besloten om te gaan trouwen. Op hun huwelijksdag of na de trouwerij vroeg ik hen of er iets veranderd was. En dat was altijd zo. Werkelijk. Het is een schitterende verantwoordelijkheid, maar het is een verantwoordelijkheid."

Volgende maand kunnen liefhebbers van de actrice haar in de verfilming van manga Ghost in the Shell zien. Toen Johansson gecast was ontstond er ophef, omdat men liever een Aziatische dame in de rol zag. Hier wilde ze ook wat over kwijt: "De discussies over diversiteit in Hollywood is een belangrijke, en één die we zouden moeten hebben. Ik zag het karakter altijd aan als een universele, in de zin dat ze geen identiteit heeft. Het hart van het verhaal gaat dan ook over de zoektocht naar één."



NieuwsFilm

meest populair