Ciarán Hinds geeft Jennifer Lawrence bevelen in spionagefilm 'Red Sparrow'

Ciarán Hinds geeft Jennifer Lawrence bevelen in spionagefilm 'Red Sparrow'

Over een Russische spionne die een Amerikaanse CIA-agent moet verleiden.

Francis Lawrence heeft aan de cast van zijn Red Sparrow een nieuw castlid toegevoegd. De boekverfilming bestond tot op heden al uit aardige namen, waaronder Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons en Matthias Schoenaerts. Nu zal Silence-acteur Ciarán Hinds zich ook in de wereld van spionage en intriges werpen.

Het boek Red Sparrow is geschreven door Jason Matthews. Het is het eerste deel in een trilogie, welke uitkwam in 2013. De vervolgen heten Palace of Treason en The Kremlin's Candidate. Centraal in de serie staan de Russische spionne Dominika Egorova en de Amerikaanse CIA-agent Nathaniel Nash. Het verhaal speelt zich af tijdens het bewind van minister-president Vladimir Putin. Tegen haar wil wordt Dominika gedwongen om een 'Sparrow' te worden, een verleidster die voor de Russische inlichtingendienst werkt.

Ze krijgt de taak om Nathaniel te bevrienden, hij houdt zich voor de CIA bezig met delicate zaken omtrent Rusland. De twee inlichtingenmedewerkers, beiden getraind door hun eigen uitzonderlijke spionagescholen, komen terecht in een omgeving van bedrog, spionagetechnieken en onvermijdelijke aantrekkingskracht die hun carrières in gevaar brengt. Dominika begint kort daarop een dubbel leven, nadat ze door de CIA geronseld wordt. Samen met Nathaniel moet ze het opnemen tegen verraders uit beide landen.

Hinds kruipt in de huid van Zyugonov, Dominika's baas. Het scenario is samengesteld door Eric Warren Singer en Justin Haythe. 20th Century Fox brengt de film eind 2017 uit, welke geproduceerd wordt door Chernin Entertainment en Film Rites.

NieuwsFilm

meest populair