Daniel Craig in eerste officiële beeld 'Logan Lucky'

Daniel Craig in eerste officiële beeld 'Logan Lucky'

Steven Soderberghs terugkeer naar het witte doek is weer een misdaadfilm met gecompliceerde heist.

Steven Soderbergh mag dan wel ontzettend druk bezig zijn geweest met het filmen van twee seizoenen van The Knick en het maken van een hele nieuwe serie die nog moet uitkomen (Mosaic met Sharon Shote en Garrett Hedlund), het is alweer een aantal jaar geleden dat er van hem een film in de bios verscheen. En dat terwijl hij er begin dit decennium nog meerdere per jaar schoot.

Soderbergh had immers het maken van bioscoopfilms afgezworen in een uitgebreid pleidooi. Maar daar is hij weer van teruggekomen, en het resultaat heet Logan Lucky, waar we nu een eerste blik op kunnen werpen:


Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Naast de in het bovenstaande plaatje zichtbare Daniel Craig, Adam Driver en Channing Tatum (op de achtergrond) zijn er rollen in Logan Lucky voor onder andere Riley Keough, Hillary Swank, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Dwight Yoakam, Sebestian Stan en Brian Gleeson.

Jimmy (Tatum) en Clyde Logan proberen een vloek op hun familie op te heffen door een ingewikkelde overval uit te voeren tijdens een veel bekeken autorace.

Steven Soderbergh heeft een nieuwe productiemaatschappij om films mee te maken, Fingerprint Releasing, opgericht. De regisseur zegt dat de film en de maatschappij ''Het resultaat zijn van zestien jaar aan conversaties over een nieuwe manier van het distribueren van projecten met sterren, bedoeld voor een ruime release. Met Logan Lucky heb ik de juiste film, het juiste team en in Bleecker Street (de andere maatschappij die de film produceert) om een aantal persoonlijke theorieën uit te testen die ik heb ontwikkeld. Het is nu of nooit.''

NieuwsFilm

meest populair