Zie hoe Tarkin werd gemaakt in 'Rogue One'

Zie hoe Tarkin werd gemaakt in 'Rogue One'

In een korte video waarin het proces wordt onthuld waarmee de beeltenis van Peter Cushing nieuw leven werd ingeblazen.

Zie hieronder in een clip hoe de CGI-versie van Peter Cushing als Grand Moff Tarkin in Star Wars: Rogue One tot stand kwam.

In de video zien we hoe de Britse acteur Guy Henry, die qua bouw en spraak op Peter Cushing lijkt, met performance-capture apparatuur op zijn hoofd de rol speelt, waarna met de computer de apart gecreëerde gelijkenis van Peter Cushing over zijn hoofd wordt geplakt:



Voor sommigen was dit ''tot leven brengen" van Peter Cushing (die al in 1994 overleed) een mooie manier om Star Wars: Rogue One aan Star Wars: Episode IV - A New Hope te verbinden, zonder de rol opnieuw te casten - zoals nu wel met jongere versies van Han Solo en Lando Calrissian gebeurt in de aankomende Han Solo solo film.

Anderen vonden het een wanstaltige en/of stuitende poging om te laten zien wat men nu met de computer kan, een onnodige besmeuren van Cushings nagedachtenis of gewoon een vervreemdend effect wat hen uit de film haalde.

Peter Cushing speelde in de eerste Star Wars film uit 1977 de schurk Grand Moff Tarkin, en gaf daarmee als Britse veteraan samen met Alec Guinness gewicht aan een productie die aanvankelijk door velen nauwelijks serieus genomen werd. Peter Cushing werd in de jaren vijftig en zestig berucht als één van de twee vaste sterren van de Hammer horrorfilms, waarin hij onder andere vijfmaal vampierenjager Van Helsing speelde, een keer Sherlock Holmes en zeven keer Frankenstein speelde.

NieuwsFilm

meest populair