Algemeen

UPDATE: Eerste castfoto 'Han Solo' & Joonas Suotamo over Chewbacca

De opnames zijn maandag begonnen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 10:50 in Algemeen
UPDATE 10:43: Gisteravond werd onderstaande foto vrijgegeven. Daarop zagen we ook Chewbacca, die ditmaal gespeeld wordt door Joonas Suotamo. Bij The Force Awakens nam hij al sommige scènes van Chewbacca voor zijn rekening, maar nu heeft acteur Peter Mayhew de rol volledig aan Suotamo overgedragen. Die heeft nu een mooie boodschap op Twitter gezet over de rol.

"Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans om deel te worden van de Star Wars-franchise waar ik al sinds mijn kindertijd van hou. Ik zou mijn familie, vrienden, basketbalcoaches en teamgenoten, mede-cast en crewleden, de mensen van Lucasfilm en Disney, de geweldige fans van dit spectaculaire universum en bovenal Peter Mayhew willen bedanken," schrijft Suotamo.

"Chewbacca is een van de meest iconische personages in de filmgeschiedenis en Peters ontwikkeling en interpretatie van deze geliefde Wookiee heeft wereldwijd voor veel plezier gezorgd. Peters hulp en vriendelijkheid zijn van onschatbare waarde geweest, die mij voorbereid hebben op deze reis. Ik wil Peter trots maken en Star Wars-fans de Chewie brengen die ze kennen en van wie ze houden. Tot ziens in een sterrenstelsel ver, ver weg... *Wookie fist bump*"


Lucasfilm heeft vandaag bekend gemaakt dat de opnames van Han Solo officieel begonnen zijn. Om die reden heeft de studio meteen de eerste foto vanaf de set vrijgegeven, die ons in elk geval een hint geeft over de look van een aantal van de personages. Zo zien we hoofdrolspeler Alden Ehrenreich met een leren jack die wel heel erg lijkt op die van Han Solo. Het is dus alvast een hint naar wat we mogen verwachten!

Regisseurs Phil Lord en Chris Miller gaven natuurlijk ook een statement vrij: "Zulke geïnspireerde mensen van over de hele wereld, met zulke unieke stemmen, samen zien komen om kunst te maken, is niets minder dan miraculeus. We kunnen niets grappigs bedenken om te zeggen, omdat we ons vooral emotioneel voelen en ongelofelijk gelukkig."


De film verkent de eerste avonturen van Han Solo en Chewbacca, voordat we ze leerden kennen in A New Hope. Zodoende zien we hoe ze Lando Calrissian leren kennen en hoe Han uiteindelijk de Millennium Falcon van hem wint. Daarin zijn er rollen voor onder meer Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover (Lando), Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge en Joonas Suotamo (Chewbacca).

Het script van de nog titelloze film is geschreven door Lawrence en Jon Kasdan. Naar verluidt is het enkel de eerste in een filmtrilogie, die rond Alden Ehrenreichs interpretatie van Han Solo gemaakt wordt. Officieel is dat overigens nog niet. Deze eerste Han Solo-film staat gepland voor release op 24 mei 2018.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

In mijn ogen een zeer overbodige film. Harrison Ford = Han Solo.

Disney zou zich meer moeten gaan verdiepen in verhalen zoals 'Rogue One'. Zijverhalen over minder bekende personages die het Star Wars Universum duidelijker maken.

Robbepost

Avatar

Dit speelt zich af voor 'A new hope', en ook voor Rogue one? En na de prequel trilogy?

Helemaal met je eens Mas7!

jwk

Avatar

Heb zooooo geen zin in deze film...

MenacE

Avatar

Het is heel simpel voor de mensen die er geen zin in hebben. Ga er dan niet naar toe en lees er geen artikelen over etc.

Ik denk ook niet dat het nodig is, maar het is Star Wars, dus ik ga het toch wel mooi vinden. En hoe dichterbij deze film komt, hoe meer zin ik er in krijg!

Steve-O

Avatar

Ik denk dat ze hier wel wat van kunnen maken. Vooralsnog val ik wel nog over het feit dat Ford dus nu niet Han Solo speelt. Hij is hem gewoon. Ehrenreich heeft wel potentie dus ik geef hem het voordeel van te twijfel.
Wat de film betreft, ik denk dat ze hier meteen creatiever verhaal kunnen komen dan met Rogue One. Dit keer zijn er maar een paar dingen sterk gebonden aan de Episodes. Ik hoop dat het een stuk verder voor A New Hope afspeelt dan Rogue One. Moet ook wel, maar toch. Dichterbij EpIII lijkt mij erg leuk. Weet niet of Han Solo ook 35 was in A New Hope zoals Ford destijds maar Ehrenreich kan wel voor 25 door.

schrader

Avatar

Ze zullen ongetwijfeld verassen en een boel zaken ophelderen waarvan men niet eens verwacht dat dit opheldering nodig had. Ik denk dat het wel wat kan worden, alleen zie ik nu nog niet de mogelijkheden die ze allemaal hebben

Dinomite

Avatar

Nee, ik hoef niet de kessel run en hans overname van de falcon te zien. Referenties uit oudere films die net als in x-men first class waarschijnlijk allemaal in 1 film gepropt gaan worden Juk.

Goov25

Avatar

"Zulke geïnspireerde mensen van over de hele wereld, met zulke unieke stemmen, samen zien komen om kunst te maken, is niets minder dan miraculeus. We kunnen niets grappigs bedenken om te zeggen, omdat we ons vooral emotioneel voelen en ongelofelijk gelukkig."

Whaha. Feitelijk is dit soort van grappig, want het is echt het meest stompzinnige wat je kunt zeggen; aangezien dit op elke film van toepassing kan zijn.

Ed Crane

Avatar

FT ""Zo zien we hoofdrolspeler Alden Ehrenreich met een leren jack die wel heel erg lijkt op die van Han Solo.""


Deze quote hou ik erin voor als de film uit is.

"En? Vond je de Han Solo film geslaagd?"
-"Het jack leek erg op het jack van Han Solo."

draganta

Avatar

Hanso Lo, Hans Olo? Maar niet Han Solo.

23VDV23

Avatar

Blijf dit een compleet overbodige film vinden. Waarschijnlijk gaan er nu allerlei mysteries rondom Han Solo waarvan je het daadwerkelijke verhaal helemaal niet hoeft te weten 'uitgelegd' worden. Zoals waar hij zijn bekende vest heeft gekregen of de Kessel Run. Juíst doordat dit soort dingen wat schimmig bleven was Han Solo op zijn eigen manier interessant. Ik vrees dat dit afbreuk gaat doen aan het personage, dat sowieso als het aan mij lag voor eens en altijd alleen met Harrison Ford geassocieerd zou moeten worden.

Akke Moeka Hara

Avatar

@23VDV23, dat is allemaal bekend in comics en star wars wiki en wookiepedia's, de kessel run is al uitgelegd.
Dus mysterie nee niet echt, denk dat dit een leuke film wordt,
met jongkies die er op los leven in het SW universum.
Stelen van de rijke gangster(s) en dan in de shit komen.

starbass

Avatar

Toch mooi dat de leren jack wel op die van Han Solo lijkt, helaas lijkt de acteur die erin zit er helemaal niet op...

Ik ben bang voor een fail, maar hoop dat het mee gaat vallen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair