UPDATE: Eerste castfoto 'Han Solo' & Joonas Suotamo over Chewbacca

De opnames zijn maandag begonnen.

UPDATE 10:43: Gisteravond werd onderstaande foto vrijgegeven. Daarop zagen we ook Chewbacca, die ditmaal gespeeld wordt door Joonas Suotamo. Bij The Force Awakens nam hij al sommige scènes van Chewbacca voor zijn rekening, maar nu heeft acteur Peter Mayhew de rol volledig aan Suotamo overgedragen. Die heeft nu een mooie boodschap op Twitter gezet over de rol.

"Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans om deel te worden van de Star Wars-franchise waar ik al sinds mijn kindertijd van hou. Ik zou mijn familie, vrienden, basketbalcoaches en teamgenoten, mede-cast en crewleden, de mensen van Lucasfilm en Disney, de geweldige fans van dit spectaculaire universum en bovenal Peter Mayhew willen bedanken," schrijft Suotamo.

"Chewbacca is een van de meest iconische personages in de filmgeschiedenis en Peters ontwikkeling en interpretatie van deze geliefde Wookiee heeft wereldwijd voor veel plezier gezorgd. Peters hulp en vriendelijkheid zijn van onschatbare waarde geweest, die mij voorbereid hebben op deze reis. Ik wil Peter trots maken en Star Wars-fans de Chewie brengen die ze kennen en van wie ze houden. Tot ziens in een sterrenstelsel ver, ver weg... *Wookie fist bump*"


Lucasfilm heeft vandaag bekend gemaakt dat de opnames van Han Solo officieel begonnen zijn. Om die reden heeft de studio meteen de eerste foto vanaf de set vrijgegeven, die ons in elk geval een hint geeft over de look van een aantal van de personages. Zo zien we hoofdrolspeler Alden Ehrenreich met een leren jack die wel heel erg lijkt op die van Han Solo. Het is dus alvast een hint naar wat we mogen verwachten!

Regisseurs Phil Lord en Chris Miller gaven natuurlijk ook een statement vrij: "Zulke geïnspireerde mensen van over de hele wereld, met zulke unieke stemmen, samen zien komen om kunst te maken, is niets minder dan miraculeus. We kunnen niets grappigs bedenken om te zeggen, omdat we ons vooral emotioneel voelen en ongelofelijk gelukkig."

Bekijk de afbeelding
De film verkent de eerste avonturen van Han Solo en Chewbacca, voordat we ze leerden kennen in A New Hope. Zodoende zien we hoe ze Lando Calrissian leren kennen en hoe Han uiteindelijk de Millennium Falcon van hem wint. Daarin zijn er rollen voor onder meer Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover (Lando), Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge en Joonas Suotamo (Chewbacca).

Het script van de nog titelloze film is geschreven door Lawrence en Jon Kasdan. Naar verluidt is het enkel de eerste in een filmtrilogie, die rond Alden Ehrenreichs interpretatie van Han Solo gemaakt wordt. Officieel is dat overigens nog niet. Deze eerste Han Solo-film staat gepland voor release op 24 mei 2018.

NieuwsFilm

meest populair