Netflix slaat enorme slag met Martin Scorseses 'The Irishman'

Opnieuw een grote titel voor de streamingdienst.

Naast tv-series van topkwaliteit gaat Netflix komende jaren ook heel wat grote films uitbrengen, geregisseerd door bekende filmmakers en met grote namen voor de lens. Nu is bekend geworden dat de streamingreus de wereldwijde rechten van The Irishman, de volgende film van Martin Scorsese, heeft aangekocht. Dit meldt de website Indiewire.

Paramount Pictures zou de misdaadfilm eigenlijk uitbrengen, maar financiële en organisatorische problemen bij studio gaven Scorsese klaarblijkelijk geen hoop op een goede afloop. Het zou Scorsese ook meer creatieve vrijheid geven.

In The Irishman speelt Robert De Niro de hoofdrol. Het wordt de negende keer dat De Niro en Scorsese samenwerken aan een speelfilm en de eerste keer sinds Casino uit 1995. In de film gaat De Niro een gangster spelen en hij zal - met behulp van VFX-technieken die werden gebruikt voor The Curious Case Of Benjamin Button - ook als een jonger personage te zien zijn. Ook Joe Pesci en Al Pacino zouden rollen in de film krijgen.

Met dit nieuws mag verondersteld worden dat het langverwachte The Irishman niet grootschalig in de bioscopen verschijnt en dat je een Netflix-account moet hebben om de film te kunnen bekijken. Naar verwachting verschijnt The Irishman ergens in 2019.

Dat Neflix aan de weg timmert is hiermee andermaal bekrachtigd. Waarschijnlijk nog in 2017 verschijnen op Netflix films als Angelina Jolie's First They Killed My Father, Duncan Jones' Mute, David Michôds War Machine, Bong Joon-ho's Okja en David Ayers Bright.



NieuwsFilm

meest populair