Rotterdams Philharmonisch Orkest krijgt sleutelrol in film 'Rotterdam, I love you'

Het orkest zal te zien en horen zijn in de internationale ode aan de stad.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaat een muzikale sleutelrol spelen in de internationale speelfilm Rotterdam, I Love You.

Dat hebben orkestdirecteur George Wiegel en filmproducenten Matt Jaems en Joeri Pruys eergisteren bekendgemaakt. Het orkest draagt niet alleen zorg voor de symfonische delen van de filmmuziek, maar creëert als Musical Director ook het overkoepelend concept voor de hele muziekscore, waarin verschillende stijlen en genres een plek krijgen. Bovendien speelt het orkest een zichtbare rol in de film.

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een heleboel filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Eerdere delen in deze filmreeks waren Paris je t'aime (2006) en New York, I Love You (2009). Rotterdam is de volgende stad die wereldwijd in de schijnwerpers komt te staan, en waarin elf regisseurs, samen met een internationale cast, hun verhaal zullen vertellen, geheel gefilmd in Rotterdam.
 
Algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest George Wiegel: ''Ons orkest heeft eerder laten zien sterk te zijn in filmmuziek; dit is een mooie volgende stap. Zodra de ideeën voor de film duidelijk werden, hebben we contact gezocht met de producers. Zo'n door en door Rotterdamse film, daar moesten wij als door en door Rotterdams orkest natuurlijk bij zijn. We zijn heel trots dat we in deze film het geluid van Rotterdam mogen laten horen.''

Door de muzikale aanpak neemt Rotterdam, I Love You een unieke plaats in binnen de filmserie. Producent Matt Jaems: ''Rotterdam is een stad waar enorm veel invloeden samenkomen. Dat merk je ook in de muziekscene: van klassiek tot elektronisch, alles krijgt hier de ruimte. Dat willen we in de film laten horen.''

Producent Joeri Pruys: ''Muziek is een essentieel ingrediënt van film - het bepaalt sterk de ervaring van de kijker. Het is dan ook een unieke kans om met een écht Rotterdams en wereldwijd gerenommeerd orkest alles uit de kast te kunnen halen.''

Om de muziekscore samen te stellen wordt samenwerking gezocht met talentvolle en avontuurlijke muzikanten, componisten en arrangeurs uit Rotterdam en daarbuiten, uit alle genres en stromingen. Ook zullen het orkest en het team van Rotterdam, I Love You muzikale samenwerkingen aangaan tijdens festivals, evenementen en andere activiteiten in de stad.

Enkele van de elf regisseurs zijn eerder al aangekondigd: Paula van der Oest, Barry Atsma, Koen Mortier, Atom Egoyan en Shariff Nasr. Rotterdam, I Love You zal in de zomer van 2017 worden gefilmd. Distributeur September Film brengt Rotterdam, I Love You in 2018 uit in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair