Ook Patrick Stewart zegt met 'Logan' het X-Men universum vaarwel

Ook Patrick Stewart zegt met 'Logan' het X-Men universum vaarwel

Een beter moment zou er niet zijn.

Geruime tijd geleden kondigde Hugh Jackman zijn afscheid als Wolverine aan. In het volgende week te verschijnen Logan zal hij de rol voor de allerlaatste keer invullen. Nu blijkt dat ook Patrick Stewart de X-Men franchise de rug toekeert. Tegenover Sirius XM Town Hall gaf de acteur aan dat Logan zijn laatste film is waarin hij te zien is als Professor Charles Xavier.

Na het zien van de definitieve versie van de film, knapte er klaarblijkelijk iets bij Stewart. "Ik was er zo door ontroerd. Veel meer dan bij de eerste keer dat ik de film zag," aldus Stewart over de persvertoning in Berlijn waarna zowel Jackman als hij de zaal met waterige ogen zou hebben verlaten.

"Na de vertoning moesten we het podium op, maar niet voordat de credits waren afgelopen. We hadden enige tijd om daar te zitten, en toen ik daar zat realiseerde ik mij dat er nooit een beter, zo'n perfecte, en meer gevoelige, emotionele en mooie manier zou komen om 'au revoir' te zeggen tegen Charles Xavier dan met deze film. Diezelfde avond zei ik nog tegen Hugh: 'Ik ben ook klaar. Het is allemaal voorbij."

Stewarts Professor X is in de eerste drie X-Men films te zien en in de cross-over X-Men: Days of Future Past. Daarnaast heeft hij een cameo in X-Men Origins: Wolverine en leende hij zijn stem aan heel wat X-Men games. In de huidige X-Men films speelt James McAvoy (Split) de rol.

Logan draait vanaf 2 maart in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair