'Deadpool' schepper wil Russell Crowe als Cable

'Deadpool' schepper wil Russell Crowe als Cable

Maar hoe denkt Crowe er zelf over?

Terwijl de trubbels rond het vinden van een regisseur voor Deadpool 2 onderhand voorbij zijn, doemen nu de grote vragen rond de belangrijkste casting op. De rol van Domino is momenteel stevig in onderhandeling met meerdere partijen. Daarmee wordt echter overschaduwd wie er gecast moet worden voor Deadpools bekendste sidekick/'frenemy', Cable, die immers in de post-credits scene van de eerste film al werd aangekondigd. Rob Liefeld, de schepper van de antiheld Deadpool in de originele Marvel comics, heeft wel een interessante suggestie wie Cable zou kunnen vertolken.

Liefeld ziet graag Russell Crowe (Gladiator, The Nice Guys) als de tijdreizende bionische mutant Cable. Dat liet hij weten via Twitter via het bericht '@russellcrowe you should read for #Cable in Deadpool and X-Force. Just sayin...'. Dat is klare taal. Het bericht kwam snel aan bij Crowe, die ook al de moeite nam om te reageren met 'I should read for it?' en 'I'm sure if @VancityReynolds has any interest in that idea he'll find a way'. Dat laatste natuurlijk in verwijzing naar Ryan Reynolds' Twitter-account. Reynolds heeft zijn mening in deze kwestie nog niet gegeven.

Liefeld bleek een volhouder en reageerde op Crowe met 'forgive me sir. It's an absolutely irresistible notion.', begeleid door een stukje artwork dat aantoonde hoe Crowe er uit zou kunnen zien als Cable in de film. Dat ziet er inderdaad best geslaagd uit. Of Crowe toe zal happen valt nog te bezien. Hij heeft immers onlangs nog in een superheldenfilm gespeeld, als Supermans vader Jor-El in Man of Steel, voor Marvels rivaliserende studio DC. Toch is het fijn te weten dat Liefeld de interesse in de casting van Cable in leven houdt. Zeker nadat onderhandelingen met acteurs als Stephen Lang, Ron Perlman en Kyle Chandler op niets uitliepen.

Met of zonder Crowe moet Deadpool 2 vanaf maart 2018 in de bioscoop te zien zijn.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair