Algemeen

Excuses voor Oscar-debacle 'Beste Film' en nog een blunder

Een show was het in ieder geval zeker.

door Bram de Groot om 16:15 in Algemeen
Dat Moonlight en niet La La Land de Oscar heeft gewonnen voor Beste Film lijkt weinig mensen nog echt te interesseren. Er wordt meer gesproken over hoe de enorme fout gemaakt kon worden tijdens de uitreiking van de belangrijkste Oscar. En het bleek overigens ook niet de enige grove fout tijdens de avond.

Excuses bizarre uitreiking Beste Film

Tijdens de 89e editie van de Oscars mochten Hollywood-grootheden Warren Beatty en Faye Dunaway het allerlaatste beeldje overhandigen. Beatty mocht de winnaar voorlezen, maar Dunaway deed dit na een hoop geaarzel van Beatty. Ze gebruikten echter de uitslag van de uiteraard reeds onthulde 'Beste Actrice', Emma Stone voor La La Land. Op onderstaande foto (zie een vergroting) valt te lezen dat het de envelop 'Actress in a leading role' betreft.


Tot op heden is nog niet bekend hoe het mogelijk is dat Beatty en Dunaway de verkeerde envelop in handen hebben gekregen, terwijl Stone haar envelop vast had. De envelop op het podium behoorde waarschijnlijk toe aan de extra set met enveloppen die naar verluidt ook altijd aanwezig is tijdens de uitreiking... Om eventuele problemen en misverstanden te voorkomen. PricewaterhouseCoopers, al 83 jaar betrokken bij de Oscars, gaf vrij snel onderstaande verklaring af:Bekijk het volledige fragment hieronder:


Oscarfout #2

Maar er was nog een bedenkelijke fout. Tijdens het gebruikelijk eerbetoon aan overleden mensen uit de filmindustrie kwam ook de voor vier Oscars genomineerde kostuumontwerper Janet Patterson voorbij. Er werd echter een foto gebruikt van de gewoon levende producent Jan Chapman, een vriendin van de overleden Patterson. Chapman reageerde uiteraard geschokt op het voorval.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Deze uit 1964 was ook wel leuk

NieuwsFilm

meest populair