'Captain Marvel' wordt brug tussen ruimte en Aarde in Marvel-franchise

'Captain Marvel' wordt brug tussen ruimte en Aarde in Marvel-franchise

Brie Larson over haar personage, Carol Danvers.

Nog twee jaar en dan gaat Marvel-film Captain Marvel, met daarin Brie Larson als Carol Danvers in première. Het wordt daarnaast de eerste superheldenfilm van Marvel met een vrouw in de hoofdrol. Nu we weten dat de dame ook in Avengers: Infinity War een hoofdrol krijgt, is het de vraag wat haar film gaat bijdragen aan het Marvel filmuniversum.

Tot op heden is het Marvel-universum altijd verdeeld geweest tussen verhalen die zich op de Aarde afspelen en verhalen op andere planeten (zoals die van de Guardians of the Galaxy). De rol van Carol Danvers hierin is die van een brug, vertelde Larson tegenover Yahoo. "Het is heel eenvoudig. Zij is een soort brug tussen die twee werelden. Zij is de brug tussen wat er in de ruimte aan de hand is, en zich er op de Aarde afspeelt."

Dat komt mogelijk omdat haar genen gekruist worden met die van een Kree, waar ze haar superkrachten vandaan haalt. "Ze leert de verschillende delen van zichzelf accepteren. Er zit veel menselijks in haar, en ze gelooft erg sterk in de waarheid en in vrede. Ik denk dat ze daarom een ongelofelijk symbool is."

Larson debuteert in Avengers: Infinity War als Captain Marvel. Die is vanaf 3 mei 2018 in de bioscopen te zien. Haar solofilm moet vanaf 6 maart 2019 in de bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair