Emma Watson begrijpt angsten voor het woord 'feminisme'

Emma Watson begrijpt angsten voor het woord 'feminisme'

Ook vertelt ze hoe ze haar geestelijke gezondheid intact houdt.

Met Beauty and the Beast op komst heeft hoofdrolspeelster Emma Watson deelgenomen aan een interview met Entertainment Weekly. Daar kwam o.a. uit dat de 26-jarige Engelse op de hoogte is van de negatieve uitingen rondom het woord 'feminisme' en dat het allemaal om een misverstand gaat.

"Ik vind het een moeilijk woord, omdat het per definitie een voorkeursbehandeling adresseert van het vrouwelijke en niet het mannelijke. Alleen maar vanwege het woord en ik vind dat echt een vergissing en een verkeerde opvatting. Het gaat over de hele linie om gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Niet om 'meisjes zijn beter dan jongens' of 'jongens zijn beter dan meisjes.' Iedereen verdient een eerlijke kans."

Vooral voor mannen die niet werkelijk weten wat het woord betekent kan het intimiderend werken. "Als ik zeg dat ik een feminist ben, dan zou dat misschien opgevat kunnen worden als een persoonlijke aanval op jou als man, in tegenstelling tot een ouderwets systeem of iets dat groter is dan één persoon. Daarnaast wil niemand het idee hebben - voelen - dat er een beschuldiging aan het woord verbonden is. En dat vind ik lastig om mee om te gaan."

De actrice kaartte ook iets anders aan dat erg belangrijk voor haar is: privacy. "Ik trek echt een bewuste streep tussen wat voor het publiek bestemd is en wat enkel voor mij is. Dat heeft me geholpen met het behouden van een zekere geestelijke gezondheid, want als mensen zich overal mee gaan bemoeien en op alles een mening geven dat met mij te maken heeft, dan zou het me als mens vernietigen. Ik zou dan puur het omhulsel van een mens zijn."



NieuwsFilm

meest populair