Algemeen

'Beauty & the Beast' toont eerste homoseksueel personage in Disney-film

Frozen krijgt niet de openlijke primeur.

door Bram de Groot om 11:50 in Algemeen
Al jaren hebben allerlei mensen en organisaties de wens dat Walt Disney nu eindelijk eens openlijk een homoseksueel personage laat zien in een van hun spookjesfilm. Met Beauty and the Beast geeft de entertainmentreus hier gehoor aan. Dit heeft regisseur Bill Condon onthuld in een interview met Attitude.

"LeFou is iemand die op de ene dag Gaston wil zijn en op de andere dag Gaston zou willen kussen," aldus de regisseur over het personage van Josh Gad. "Hij is behoorlijk in de war over wat hij nu eigenlijk wil. Het is iemand die er pas net achter komt dat hij dit soort gevoelens heeft."

Hoe deze gevoelens zich uiteindelijk uiten, krijgen we dus te zien. "Aan het einde van de film zien we het resultaat, maar dat ik nog niet ga verklappen. Maar het is een fraai en exclusief gay moment in een Disney-film."

Sinds de release van de animatiefilm Frozen (2013) wordt gesuggereerd dat het personage Elsa homoseksueel is. Walt Disney heeft dit tot op heden altijd in het midden gehouden. Beauty and the Beast verschijnt eind deze maand in de bioscoop.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blackwolf

Avatar

ik snap *die* mensen nooit zo goed, wat maakt het uit of een personage homo is een film of niet? hetzelfde als mensen zeuren dat james bond bijv nooit zwart is geweest? ja so? hij hoort blank te zijn klaar. sommige rollen horen nou eenmaal zo. blanke mensen hoor je ook niet over dat in NBA bijna elk jaar een zwart persoon tot de beste spelers wordt gekozen. en ja als een personage homo is of een vrouw in een comic wil ik ook dat het zo is in de films. is toch belachelijk dat organisaties moeten opassen dat ze niet per ongeluk teveel blanke mensen casten en daarmee rasistisch overkomen ofzo.....

Master Of Films

Avatar

Maar het is een fraai en exclusief gay moment in een Disney-film.
Oftewel Michael Hamilton en John Henry Western mogen weer gaan uitleven :D

Dinomite

Avatar

Opdonderen met deze onzin.

Ereptile

Avatar

Op zich goed dat Disney een personage willen hebben die homoseksueel is. Niets mis met homoseksualiteit vind ik. Maar het zou inderdaad niet moeten uitmaken of een personage homo is of niet. Ik zou het jammer vinden als ze het te veel aandacht geven.

Een paar dagen geleden was ook de eerste kus van een homostel op Disney XD te zien in een animatie serie.

esteban

Avatar

Het is inderdaad zo dat er al twintig jaar lang interpretaties zijn die LeFou als homoseksueel bestempelen. Zélf zie ik het echt niet, voor mij is LeFou gewoon een wat stuntelige idioot die stiekem wenst dat hij Gaston was. Iemand die constant aan de zijde van de popu-guy blijft om zichzelf te beschermen. Dat is voor mij ook duidelijk in 't café, tijdens het Gaston lied. De dorpelingen respecteren hem niet, maar tolereren hem omwille van Gaston.

Nu, mij maakt het helemaal niet uit of LeFou. Het zou in de eerste plaats niet eens een issue moeten zijn. 'k Bedoel, het is niet alsof je een andere geaardheid altijd opmerkt, is het niet? Ah, neen. Wacht ... We krijgen een meisjesachtige versie van Josh Gad. Moest dat nu? Zijn ze fier dat er een homoseksueel personage in zit, maken ze hem meteen zo stereotiep mogelijk. :/ Daar zit de teleurstelling.

ridjieddo

Avatar

als we alle verhalen baseren op wat 'hoort' maken we weinig ruimte voor niet-blanken/niet-hetero's/vrouwen etc. laat 't gewoon, that's life nowadays. Soms kan het idd de spuigaten uitlopen - hoorde iemand laatst zeggen dat hij/zij/het non-binair en panromantisch is...wtf is panromantisch.

Mellie

Avatar

Als ik zo naar de poster kijk zie ik vooral een theatrale, dikkige glimbol die zo weggelopen lijkt uit de 17e eeuwse versie van de gaypride!
Daarnaast is in de tekenfilm Lefou het sulletje van de film.

Lekker voorbeeld!

Als ik als jongere in de kast zou zitten en een ernstig probleem zou hebben met acceptatie of met mijn zelfbeeld, gaat deze move van Disney mij niet helpen!
Sterker nog, ik denk dat dit alleen maar meer de nadruk legt op de stereotiepen die toch al heersen over homo seksuelen!


Ang3l

Avatar

Voor de mensen die "die mensen" nooit zo goed snappen en die vinden "dat het niet uitmaakt wat een personage nou is":

Ik hou van de mening dat het je niet uitmaakt. Helaas maakt het dat anno 2017 nog steeds wel. En daar waar hetero's legio voorbeelden en rolmodellen en herkenbare momenten hebben qua liefde in films, hebben homo's dat niet. Wel steeds meer. En da's soms best fijn. That's all there is to it. Dus hopelijk maakt dit dat je "die mensen" nu wat beter snapt.

Ik zou willen dat het uiteindelijk idd NIETS uitmaakt wat de kleur, religie, geaardheid, gender of geslacht is van je film personage. Want da's idd beter. Maar daar zijn we nog niet ;)

chefry1983

Avatar

wat een onzin,

eerst zijn de oscars te wit (oscar nominaties hebben niets met huidskleur te maken maar met acteerprestaties)
nu weer een homoseksueel karakter in een disney film.
James Bond is altijd wit.
Zwarte Piet moet niet meer zwart zijn.

Mensen hou op met die onzin en ga je bezig houden met echt belangrijke zaken in deze wereld.

Waarom moet alles tegenwoordig anders in films, bang dat men iedereen beledigd. Er is altijd wel iemand die zich aangesproken voelt in een film. De perfecte film bestaat niet

Blackwolf like plus 1

benjamin

Avatar

chefry1983 "Waarom moet alles tegenwoordig anders in films, bang dat men iedereen beledigd"
Wie heeft iets gezegd over het beledigen van mensen?

chefry1983

Avatar

benjamin, lees reactie blackwolf en je snapt mij

benjamin

Avatar

chefry1983 "benjamin, lees reactie blackwolf en je snapt mij"
Maar ook die reactie gaat wat voorbij aan de essentie, dit is niet gedaan om niemand te beledigen maar om meer mensen te vertegenwoordigen in fictie zoals Ang3l ook al opmerkte.

Ed Crane

Avatar

ridjieddo "Soms kan het idd de spuigaten uitlopen - hoorde iemand laatst zeggen dat hij/zij/het non-binair en panromantisch is...wtf is panromantisch."

Dat betekent dat in tegenstelling tot bij de gemiddelde mens, je dan niet valt op een specifiek(e) sekse, gender, ras, leeftijdscategorie etc. maar eigenlijk zo'n beetje overal op zou kunnen vallen/ voor openstaat.

ThomasOMalley

Avatar

"Panseksueel"
http://eonli.ne/2mQdbEm

NieuwsFilm

meest populair