'Beauty & the Beast' toont eerste homoseksueel personage in Disney-film

Frozen krijgt niet de openlijke primeur.

Al jaren hebben allerlei mensen en organisaties de wens dat Walt Disney nu eindelijk eens openlijk een homoseksueel personage laat zien in een van hun spookjesfilm. Met Beauty and the Beast geeft de entertainmentreus hier gehoor aan. Dit heeft regisseur Bill Condon onthuld in een interview met Attitude.

"LeFou is iemand die op de ene dag Gaston wil zijn en op de andere dag Gaston zou willen kussen," aldus de regisseur over het personage van Josh Gad. "Hij is behoorlijk in de war over wat hij nu eigenlijk wil. Het is iemand die er pas net achter komt dat hij dit soort gevoelens heeft."

Hoe deze gevoelens zich uiteindelijk uiten, krijgen we dus te zien. "Aan het einde van de film zien we het resultaat, maar dat ik nog niet ga verklappen. Maar het is een fraai en exclusief gay moment in een Disney-film."

Sinds de release van de animatiefilm Frozen (2013) wordt gesuggereerd dat het personage Elsa homoseksueel is. Walt Disney heeft dit tot op heden altijd in het midden gehouden. Beauty and the Beast verschijnt eind deze maand in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair