Derde 'TRON'-film draaide om invasie

Derde 'TRON'-film draaide om invasie

En waar blijft dat vervolg?

Er zijn ondertussen zes jaar verstreken sinds TRON: Legacy verscheen. Sindsdien is er vrij weinig bekend gemaakt over de franchise, al hoorden we in mei 2015 dat de franchise voorlopig weer in de koelkast stond. Joseph Kosinski onthulde nu tegenover Collider waar de vervolgfilm over zou gaan en denkt dat de film wellicht in de toekomst alsnog gemaakt wordt.

Voordat de stekker eruit getrokken werd, was men al redelijk vergevorderd met het werk. "De film heette 'Tron: Ascension'. Het script zat op zo'n 80 procent en het zag er goed uit. We hadden nog zo'n acht of negen maanden werk, voordat we met de opnames konden beginnen, maar ik geloof dat het scenario rond begon te komen," aldus Kosinski.

De film bleek om een invasie te draaien. "Wat mij zo enthousiast over dit concept maakte, was dat dit een invasiefilm was, vanuit de machine in plaats van de buitenwereld. Dus we hintten aan het eind van Legacy ernaar dat Quorra naar buiten kwam. Het idee van Ascension was een film waarin de eerste akte draaide om de echte wereld, de tweede om de wereld of meerdere werelden van TRON en de derde akte geheel in de echte wereld. En ik denk dat het concept van TRON daarmee helemaal opengegooid werd, op een spannende manier. Maar er ligt ook een interessant personage om te bekijken in Quorra en een 'Stranger in a Strange Land', die probeert uit te zoeken waar ze thuishoort, nadat ze een paar jaar in de echte wereld geleefd heeft."

Ondanks dat er al een tijdje niet aan de film gewerkt is, denkt Kosinski dat het project mogelijk wel ooit gerealiseerd gaat worden. Toen Legacy uitkwam, was Disney simpel gezegd nog niet de eigenaar van "alles" zoals Kosinski het verwoorde. "Disney was niet de eigenaar van Marvel, niet van Lucasfilm en dat is nu wel zo. Maar dit was voordat ze alles in bezit hadden en vanuit het standpunt van de studio, was er maar een bepaald aantal beschikbare openingen en een bepaald bedrag om films mee te maken. Als je dan een Star Wars spin-off of nog een Marvle-film maakt, en die het allemaal geweldig doen, is het de vraag of een TRON-film het net zo goed doet. Nog een reden waarom er nog geen nieuwe TRON-film is verschenen, ligt in 't feit dat Disney nu zoveel succesvolle films maakt. Wat niet betekent dat we er nooit een zullen zien."



NieuwsFilm

meest populair