18 feiten die je moet weten over 'Alien: Covenant'

18 feiten die je moet weten over 'Alien: Covenant'

Wat hebben we geleerd van de vele setbezoeken?

LET OP: Dit bericht bevat (uiteraard) spoilers.

Nog maar een paar maanden en dan gaat Ridley Scotts Alien: Covenant in première. In de aanloop daarnaar zijn er al een aantal trailers en nieuwe beelden vrijgegeven, maar gisteren was ook de dag waarop diverse websites artikelen mochten publiceren over hun bezoek aan de set. In dit artikel bundelen we informatie van de volgende websites: Collider, Slashfilm, Nerdist, Nine, Screenrant en Joblo.

1. - Alien: Covenant speelt zich tien jaar na Prometheus af.
2. - De bemanning van de Covenant heeft geen idee wat zich afspeelde met de bemanning van de Prometheus en weet dus van niets als de film begint.
3. - Ze maken deel uit van een bemanning op weg naar een nieuwe planeet om te koloniseren. De crew bestaat enkel uit stelletjes, waaronder een homoseksueel koppel.
4. - Oorspronkelijk is de Covenant op weg naar een andere planeet, maar wordt als de film begint al snel naar een paradijselijk hemellichaam geleid.
5. - Daar treffen ze natuurlijk een groot ruimteschip aan, van de Engineers, en David, het personage dat Michael Fassbender in Prometheus speelde.
6. - Volgens Ridley Scott was het altijd de bedoeling dat David de link tussen de twee films zou vormen.
7. - Als Covenant begint, heeft David dus tien jaar doorgebracht op de planeet. Daar heeft hij een soort laboratorium gebouwd, en experimenten uitgevoerd.
8. - Het was niet een en al wetenschap, want de menselijke eigenschappen van David zouden uitvergroot zijn geraakt in die tien jaar.
9. - Wellicht speelt Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) daarin een rol. Zij lijkt ook in de film te zien te zijn en heeft dan ook een eigen schuilplaats gebouwd in het ruimteschip van de Engineers.
10. - Het zou kunnen dat Shaw nog leeft als de film begint. Fassbender vertelde dat de relatie van David met haar "is als een goed huwelijk. Er zit echte affectie tussen de twee en ze werken elkaar op de zenuwen. Althans, hij doet dat bij haar. Maar ik denk dat ze veel meegemaakt hebben in Prometheus en dat daardoor een band is ontstaan."
11. - Er is geheel in traditie met de franchise nog een sterke vrouw te zien: Daniels (Katherine Waterston). Zij is verantwoordelijk voor het terraformen van de nieuwe planeet en getrouw met scheepskapitein Jacob (James Franco).
12. - Net als Ripley (Sigourney Weaver) is Daniels aan het begin van de film derde in rang, maar dat verandert naarmate het verhaal vordert.
13. - Daniels is bevriend met Walter (Fassbender), ook al is hij een robot.
14. - Walter zal samen met David tegelijk in beeld te zien zijn. Volgens de cast is het een moment om naar uit te kijken.
15. - Ridley Scott wilde dat de monsters in deze film er zo natuurlijk en realistisch mogelijk uit zouden zien. En dus werden er ook 'echte' modellen van gemaakt.
16. - De monsters zijn wederom gebaseerd op de oorspronkelijke ontwerpen van H.R. Giger.
17. - Er zijn niet alleen Neomorphs te zien, ook krijgen we weer Facehuggers en Chesbursters en wat andere monsters.
18. - Scott werkt al aan meer vervolgen. "Als jullie en franchise willen, blijf ik ze maken. Ik ga het nu nog niet afsluiten en kijk al naar wat we hierna kunnen doen."

Alien: Covenant draait vanaf 18 mei in de bioscoop. Hieronder kan je de trailer die gisteren werd vrijgegeven bekijken.



NieuwsFilm

meest populair