De Tweede Wereldoorlog in films in 'Five Came Back' trailer

De Tweede Wereldoorlog in films in 'Five Came Back' trailer

Een ode aan de oorlogsfilms van John Ford, John Huston, William Wyler, Frank Capra en George Stevens.

Bekijk hieronder de trailer voor Five Came Back, een driedelige documentaireserie van onder andere Steven Spielberg over vijf Hollywoodregisseurs die in de Tweede Wereldoorlog naar het front gingen om speelfilms en documentaires over de oorlog te maken. De serie verschijnt vanaf 31 maart op Netflix.

Normaal berichten we op FilmTotaal niet over series, maar omdat Five Came Back over filmmakers en filmmaken gaat maken we een uitzondering. De titel verwijst naar vijf regisseurs die met hun films veranderden hoe men in Amerika over de oorlog dacht en hielpen het Amerikaanse publiek te overtuigen van de noodzaak daarvan: John Ford, William Wyler, John Huston, Frank Capra en George Stevens.



Five Came Back is gebaseerd op het zeer gewaardeerde boek Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War van Mark Harris. De serie is geregisseerd door Laurent Bouzereau, die al sinds Jaws en E.T. alle ''Making Of''-videos voor Steven Spielberg maakt. Hij en zijn team bekeken voor de documentaire meer dan 100 uur aan archiefmateriaal en nieuwsbeelden, meer dan 40 documentaires en instructiefilms die de vijf regisseurs tijdens de oorlog produceerden, en bestudeerden 50 studiofilms en meer dan 30 uur aan outtakes en ruwe beelden van hun oorlogsfilms.

Spielberg produceert de serie en wordt ook geïnterviewd, samen met een reeks andere hedendaagse regisseurs die vertellen over een eerdere generatie filmmakers. Naast Spielberg komen ook onder andere Francis Ford Coppola, Guillermo Del Toro en Paul Greengrass aan het woord.

Naast de serie presenteert Netflix ook 13 documentaires die in de serie besproken worden, inclusief John Fords The Battle of Midway, William Wylers The Memphis Belle: A Story of a Flying Fortress, John Hustons Report from the Aleutians, Frank Capra's The Battle of Russia en George Stevens' Nazi Concentration Camps.

NieuwsFilm

meest populair