Amerikaanse bioscoop boycot Disney's 'Beauty and the Beast'

Amerikaanse bioscoop boycot Disney's 'Beauty and the Beast'

Dat allemaal vanwege de seksuele geaardheid van een personage...

Laatst werd al bekend gemaakt dat Disney's live action-versie van Beauty and the Beast Disney's eerste homoseksuele personage zou tonen, namelijk LeFou (die wordt gespeeld door Josh Gad). Dit liet regisseur Bill Condon laatst weten. Maar niet iedereen is hier even blij mee...

Een drive-inbioscoop in Alabama, Amerika, besloot namelijk de film van het programma te halen nadat deze informatie naar buiten gekomen was. De conservatie christenen die de bioscoop runnen geloven dat het vertonen van de film tegen de wil van God in gaat en het een schending is van de bijbel. Dit liet de bioscoopeigenaar weten op Facebook.

''Als we onze elfjarige kleindochter en achtjarige kleinzoon niet eens kunnen meenemen naar een film, dan hebben we geen enkele reden die film te zien. Als ik niet naar een film kan kijken zonder de goedkeuring van God of Jezus dan zal deze film ook niet in mijn bioscoop verschijnen. We zijn in de eerste plaats christenen. We zullen niet tegenspreken wat de Bijbel ons leert. We blijven films tonen, zo lang er maar geen seks, naaktheid, homoseksualiteit of grof taalgebruik in zit''.

Disney heeft in dit verband (nog) niets van zich laten horen, maar er zijn wel al de nodige reacties van mensen die behoorlijk verontwaardigd en geïrriteerd zijn over de beslissing van de drive-in. Het originele Facebook-bericht is ondertussen wel al van de bioscoop-site gehaald.

Beauty and the Beast zal eind deze maand in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair