Toekomstige X-Men films verliezen focus op Professor X / Magneto

En Michael Jackson was in beeld voor de rol van Charles Xavier.

Na zes X-Men films gaat 20th Century Fox afstand nemen tussen de eeuwige strijd tussen de personages Professor Charles Xavier / Professor Xen Erik Lehnsherr / /Magneto. Dit heeft Lauren Shuler Donner verklaard tegenover Vanity Fair.

"We kunnen niet opnieuw de Erik/Charles dynamiek ontdekken... Een wereld zonder hen is bevrijdend en maakt me nerveus. Maar het is vooral bevrijdend. Charles en Erik zijn altijd essentieel voor X-Men, maar er zijn andere verhalen te vertellen."

Dit betekent dus dat we komende jaren een stuk minder te zien krijgen van de acteurs Patrick Stewart en Ian McKellen - het oude duo - en James McAvoy en Michael Fassbender - het jongere stel. Van McAvoy wordt overigens gezegd dat hij nog minimaal in X-Men: Supernova te zien is en Stewart heeft aangegeven graag in een Deadpool-film te spelen.

Overigens onthulde producent David Hayter tegenover The Hollywood Reporter een aantal namen die in beeld waren voor de eerste X-Men film uit 2000: Terence Stamp en Michael Jackson (Prof. X), Viggo Mortensen (Wolverine), Janet Jackson en Mariah Carey (Storm) en Shaq (Bishop). Angela Bassett (Storm) en Rachael Leigh (Rogue) stonden ook daadwerkelijk bovenaan de wish-list, maar zij haakten af vanwege te hoge financiele eisen.



NieuwsFilm

meest populair