Gerucht: Eerste synopsis en begindatum opnames 'X-Men: Supernova' onthuld

Gerucht: Eerste synopsis en begindatum opnames 'X-Men: Supernova' onthuld

De X-Men nemen het op tegen Jean Grey.

Fans van de X-Men films zullen blij zijn met het feit dat Fox nu niet alleen meer films maakt, maar ook naar televisie uitbreidt. De komende jaren brengen ons de films Logan, Deadpool 2 en New Mutants, evenals projecten als X-Force en Gambit. Afgezien daarvan zijn er ook nog tv-series, Legion en een andere live-action serie. Maar wat Fox voor plannen heeft met de 'hoofdfilms' is nog niet zo duidelijk.

De vorige in die reeks werd nog geregisseerd door Bryan Singer en vertelde het verhaal van de eerste mutant, Apocalypse. Aan het einde van die film was te zien dat Jean Grey (Sophie Turner) al bezeten is door de Phoenix Force en sindsdien zijn er geruchten dat de film om de beroemde Phoenix-saga zou gaan draaien.

Die geruchten wonnen enige tijd geleden al aan kracht, toen via Production Weekly de werktitel voor de film uitlekte: Supernova. Nu zijn er niet alleen nog eens twee nieuwe titels naar buiten gebracht, ook is er wat lijkt op een eerste synopsis. De opnames van deze Supernova-film zouden op 15 juni van start gaan in Canada, iets later dan eerder voorspeld werd door Fox zelf.

Dark Phoenix, of Teen Spirit, zoals de werktitels nu naast Supernova luiden, heeft nu een complete synopsis.

"Samengebracht door Professor Charles Xavier om een wereld te beschermen die hen vreest en haat, hebben de X-Men vele gevechten gewonnen, zijn ze op avonturen geweest over sterrenstelsels en vijanden aangepakt met ogenschijnlijk grenzeloze krachten. Maar niets kon hen voorbereiden op deze schokkende strijd. Een van hen, Jean Grey, heeft krachten voorbij elk voorstellingsvermogen en die krachten hebben haar gecorrumpeerd. Nu moeten de teamleden beslissen of het leven van de vrouw die ze liefhebben het voortbestaan van het hele universum waard is!"

Hoe betrouwbaar die synopsis is, weten we niet zeker. Enigszins opmerkelijk is het sterrenstelsels-element hierin. De personages zijn in de films nooit naar de ruimte gereisd, dus waarom zou dat nu ineens wel zo zijn? Tegelijk heeft Bryan Singer in het verleden al eens laten weten dat het vervolg op Apocalypse de ruimte in zou gaan. In die zin zou de synopsis dus binnen de eerdere woorden van Singer passen. Toch scharen we dit bericht voorlopig maar bij het rijk der fabelen.



NieuwsFilm

meest populair