Vervolg 'Alien: Covenant' heeft script; opnames in 2018?

Vervolg 'Alien: Covenant' heeft script; opnames in 2018?

Ridley Scott kan er nog wel zes maken.

Deze zomer keren we met Alien: Covenant terug naar de wereld van de Xenomorphs en Facehuggers. Met Ridley Scott achter de camera belooft het vervolg op Prometheus flink terug te grijpen op het origineel uit 1977. Het blijkt nu dat een vervolg op Covenant dichterbij is dan je zou denken.

In gesprek met The Sydney Morning Herald liet de filmmaker blijken dat het script voor de volgende Alien-film al is geschreven en dat er wordt toegewerkt naar een opnamestart in 2018: "Je moet tot op zekere hoogte van succes uitgaan en je daarop voorbereiden. Je wilt geen gat van twee jaar. Dus ik zal klaar zijn om volgend jaar opnieuw aan de slag te gaan."

Eerder werd bekend dat de prequel-reeks moet gaan bestaan uit vier films. Dus na het tweede vervolg op Prometheus (2012) moet er dus ook een derde verschijnen. "Als je echt een franchise wilt, dan kan ik er nog wel zes maken. Ik ga er niet nog een keer mee stoppen. Zeker weten niet," aldus de daadkrachtige 79-jarige filmmaker.

Met rollen voor onder meer Katherine Waterston, James Franco, Danny McBride, Demián Bichir, Billy Crudup, Michael Fassbender, Noomi Rapace en Guy Pearce draait Covenant vanaf 18 mei in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair