Algemeen

Volledig plot 'Thor: Ragnarok' onthuld

En welke krachten heeft de slechterik Hela?

door Bram de Groot om 19:23 in Algemeen
Een paar dagen geleden zagen we de eerste foto's uit Thor: Ragnarök. Nu is er een plot bekend en nog enkele aanvullende details over de superheldenfilm die zich vooral op andere planeten afspeelt. Uiteraard volgen de nodige details die als spoilers ervaren kunnen worden.

Entertainment Weekly over het plot / begin van de film: De laatste keer dat we Thor (Chris Hemsworth) zagen, vloog hij weg om uit te zoeken wie de Avengers manipuleerde aan het einde van Age of Ultron. Uiteindelijk ontdekt hij dat er onrust is in Asgard: zijn slechte broer Loki (Tom Hiddleston) heeft zijn vermiste vader Odin (Anthony Hopkins) gevangen gezet. Loki's toch behoorlijk lakse bewind leidt tot de herrijzenis van de gevangengenomen Hela (Cate Blanchett). De eerste confrontatie met Hela zendt Thor naar Sakaar, een barbaarse planeet geregeerd door de misdadige Grandmaster (Jeff Goldblum). De taaie en alcoholistische strijder Valkyrie (Tessa Thompson) die zich schuil houdt op Sakaar brengt Thor bij de Grandmaster. Hij zet Thor tegenover Sakaars geliefdste en succesvolste gladiator, Bruce Banner (Mark Ruffalo), a.k.a. de Hulk. Voorafgaand aan dat gevecht verliest Thor zijn haar en hamer.

Als Thor en Hulk de krachten bundelen volgt een soort van road-trip film. Ook zegt Hulk-acteur Ruffalo nog iets over zijn personage: "Hij is veel meer een personage dat de "green rage machine" die je gezien hebt in de Avengers-films. Hij is een waaghals, hij is als een god."

De slechterik Hela blijkt wapens te kunnen maken. "Ja! Ze heeft de kracht om wapens manifesteren. Haar haren kunnen de wapens zijn. Ze kan wapens laten verschijnen uit verschillende delen van haar lichaam," aldus Blanchett tegenover Entertainment Weekly.

Zoals bekend krijgen we in Ragnarok ook Benedict Cumberbatchs Doctor Strange te zien. Zijn aanwezigheid is de brug naar Avengers: Infinity War. Regisseur Taika Waititi ziet de film ook als een soort van reboot van de Thor-films: "Veel van wat we met deze film doen is het soort van ontmantelen en verwoesten van het oude idee. En we herbouwen het op een manier die vernieuwend aanvoelt. Iedereen geeft in meerdere of mindere mate een aangepaste invulling aan hun personage. Dus op die manier voelt deze als de eerste Thor-film."

Thor: Ragnarök staat gepland voor 2 november.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jochemwijma

Avatar

Hou eens op met de trema op Ragnarok!

Master Of Films

Avatar

Als het maar niet zo deprimerend wordt als BvS. Ik wil wel kunnen lachen. :D

Ereptile

Avatar

Thor had nog lange haren tijdens de after-credit scene van Dr. Strange. Dus die zullen we al gauw zien in de film! Verder zou ik graag de trailer nog willen zien.

Ik begreep trouwens dat Jeff Goldblum (Grandmaster) de broer is van The Collector. Wat dezelfde soort GotG stijl wel verklaart!

chefry1983

Avatar

Hoe komt the hulk van de aarde op de andere planeet terecht?

Deweb

Avatar

Eigenlijk een beetje wat we al wisten..

NieuwsFilm

meest populair