[UPDATE] Eerste blik op en verrassende details over 'Thor: Ragnarok'

[UPDATE] Eerste blik op en verrassende details over 'Thor: Ragnarok'

Wat leren we nu over Cate Blanchetts schurk Hela?

UPDATE 21:19: Onderaan dit bericht nog veel meer foto's!

Entertainment Weekly heeft de eerste blik op Thor: Ragnarok. Dat wordt niet de eerstvolgende Marvel-film die we in de bioscoop kunnen zien (dat is Guardians of the Galaxy Vol. 2 op 27 april), maar de marketing voor deze film begint wel alvast langzaam op gang te komen. Uit het beeld van EW, gewoon de cover voor het volgende nummer, blijkt dat Thor (Chris Hemsworth) een nieuwe look krijgt. Afgezien daarvan zien we de schurkachtige Hela (Cate Blanchett) en Valkyrie (Tessa Thompson). Hieronder eerst dat beeld, daarna hebben we nog wat quotes en een interessant detail.

Bekijk de afbeelding
De derde film over superheld Thor wordt een frisse start (vandaar ook dat nieuwe uiterlijk). "Ik heb het gevoel dat als je het geluk hebt het derde deel van een franchise te bereiken, het je plicht is om niet hetzelfde te doen als daarvoor," aldus Kevin Feige. In dit nieuwe deel neemt Thor het dan ook niet alleen tegen een slechterik op, maar ook tegen zijn vriend Hulk (Mark Ruffalo).

Interessant is dat EW het personage van Blanchett omschrijft als de Godin van de Dood, Hela. Zij wordt in deze film per ongeluk vrijgelaten uit de gevangenis en is heel boos. "Ze heeft millennia opgesloten gezeten en werd alleen maar bozer en door een foutje komt ze vrij. En natuurlijk wil ze niet nog eens terug in die doos gestopt worden," aldus Blanchett. Zij is ervoor verantwoordelijk dat Thor op de desolate planeet Sakaar terecht komt, waar hij gladiator moet worden. Dat ze nu officieel als de godin van de Dood omschreven wordt is interessant: gespeculeerd wordt dat Blanchett ook een rol speelt in Avengers: Infinity War en degene is waar Josh Brolins Thanos indruk op wil maken. Om die reden zou hij de Infinity Stones willen en zo kan Ragnarok verbonden zijn met de volgende Avengers-film.

Hemsworth omschrijft verder de planeet Sakaar: "het is eigenlijk de plek waar al het afval van het universum gedumpt wordt, dus je krijgt mensen van alle typen, met allemaal soorten ongelofelijke krachten. Niemand boeit het wat dat Thor ooit prins of koning was op een andere wereld. En zijn kracht is niets interessants vergeleken met die van de rest." De meest succesvolle gladiator op de planeet is dan ook de Hulk.

De Marvel-film refereert met zijn titel dan wel naar het einde der tijden in de Noorse mythologie, maar dankzij regisseur Taika Waititi is het de grappigste film in de reeks. "Taika heeft zulke aparte humor, dat alle personages en het hele verhaal in een nieuwe richting moesten. Elke dag vroegen we ons af of we niet te ver gingen, of we wel zoveel plezier mochten hebben," aldus Hemsworth.

De vraag voor het team zal dan ook vooral zijn of het Marvel-publiek hier wel voor open staat. "Ik denk dat mensen dit soms verwarren met een gedachte van - we gaan een belachelijk brede komedie waarin het niemand iets uitmaakt of er iets gebeurt, en iedereen gewoon stoned raakt en praat over het redden van het universum," aldus Waititi. Nee, hij heeft andere bedoelingen. "We willen dat het mensen iets uitmaakt dat er iets gebeurd, dat ze willen dat de held het redt. Ik denk dat het wat de toon betreft wel anders is, maar ben er niet nerveus over."

Vanaf 2 november 2017 in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair