'Avatar 2' niet in 2018 in de bioscoop

'Avatar 2' niet in 2018 in de bioscoop

James Cameron is realistisch: het gaat nog een tijdje duren.

De ontwikkeling van James Camerons vervolgen op Avatar is een behoorlijk moeizame. Sinds 2009 werkt hij aan de films, in eerste instantie drie en nu zijn er vier vervolgen gepland. In een interview met The Star laat Cameron nu weten zelfs de aangekondigde datum van 2018 niet te zullen halen.

"2018 gaan we niet redden. We hebben geen harde releasedatum aangekondigd. Mensen moeten begrijpen dat dit een samenkomst van releases wordt. We maken niet Avatar 2. Nee, we maken Avatar 2, 3, 4 en 5. Het is dus een epische onderneming. Niet heel anders dan het bouwen van de Three Gorges dam. [lacht] Dus ik weet dat het de komende acht jaar van mijn leven gaat kosten," aldus Cameron.

"Het is niet onredelijk als je erover nadenkt. Het kostte ons vier en een half jaar om een film te maken en nu draaien we er vier. We zijn hard aan het werk op dit moment. Dit is mijn dagelijks werk en binnenkort wordt dat 24 uur per dag, zeven dagen per week. We hebben de meeste wezens en sets al ontworpen. Het is behoorlijk spannend om aan te werken en zou het dolgraag al willen delen met de wereld. Maar we moeten geduldig blijven en het gordijn pas opendoen als de tijd rijp is."

Eerder werd door 20th Century Fox aangekondigd dat Avatar 2 in december 2018 in première zou gaan, gevolgd door films in december 2020, december 2022 en december 2023. Of men zich daar aan kan houden is nu de grote vraag en valt nog te bezien.

In de nieuwe films zullen Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver en Stephen Lang terugkeren. De strijd tussen de mensen en de Na'vi is voorbij en dus draait deze film ergens heel anders om: de familie van Jake Sully en Neytiri.



NieuwsFilm

meest populair