'Logan' bevatte bijna een verwijzing naar Jean Grey

Maar er was al genoeg ellende in de film.

Nu Logan in de bioscopen draait, kunnen we één conclusie unaniem trekken: de film bevat bijzonder weinig X-Men. Logan, voorheen de Wolverine, moet het doen met slechts Professor X aan zijn zijde. De dramatische reden daarvoor wordt in de film beknopt uit de doeken gedaan, maar verder blijft het gissen. Nu laat regisseur James Mangold echter weten dat de film oorspronkelijk een belangrijke verwijzing bevatte naar één specifiek lid van het mutante superheldenteam, te weten Wolverine's geliefde Jean Grey.

Het was de bedoeling dat het lot van Jean, voorheen gespeeld door onze eigen Famke Janssen, maar in de laatste X-film X-Men Apocalypse door Sophie Turner, halverwege Logan aangekaart zou worden. Tijdens de dinerscene tussen Logan en zijn vrienden en de liefdevolle familie Munson zou Logan gevraagd worden naar zijn 'overleden vrouw', oftewel Jean, die door Xavier gedood zou zijn in één van zijn aanvallen. De reden dat de verwijzing geschrapt werd was volgens Mangold dat de film al naargeestig genoeg was.

'Ik schreef meerdere conversaties voor die scene en één ervan was aanvankelijk veel duisterder', aldus Mangold in een interview met Empire. 'Mevrouw Munson vraagt Logan of hij getrouwd was, wat Xavier bevestigd, maar hij zou haar gedood hebben. Eigenlijk waren ze niet echt getrouwd, maar het leidt ertoe dat Xavier dan een dichterlijke rede over Jean afsteekt, een heel mooi moment. Hugh and Patrick waren allebei geweldig. Het probleem was dat het een ongelofelijk zwaarmoedig kaliber gaf aan het enige luchtige moment in de film. Zelfs ik met mijn voorliefde voor duistere scenes vond het een moment te veel.'

Mangold liet wel doorschemeren dat de scene waarschijnlijk op de Blu-Rayrelease van Logan te vinden zal zijn. Fans van Jean Grey kunnen ondertussen ook uitkijken naar de volgende X-film, waarvoor bevestigd is dat Sophie Turner opnieuw in de rol van de telekinetische/telepatische mutant te zien zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair