Beschrijving trailer 'IT' met doodenge Pennywise

Beschrijving trailer 'IT' met doodenge Pennywise

Het publiek schreeuwde het uit.

Afgelopen weekend is tijdens SXSW een eerste teaser trailer vertoond voor IT, de verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King. Via de website Bloody Disgusting is er een beschrijving van de beelden beschikbaar. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de beelden snel online verschijnen.

De trailer start met Bill Denbrough (Jaeden Lieberher), die een papieren bootje maakt voor zijn broertje Georgie (Jackson Robert Scott). Als ze naar buiten gaan, waar Georgie achter de boot aan zit tijdens een regenstorm, drijft de boot naar de stoeprand. Opeens rent Georgie tegen een straatafzetting en valt neer op de grond. Hij kijkt hoe zijn boot de goot instroomt. Hij rent naar de goot en zoekt naar zijn boot. Als hij diep de goot inkijkt, verschijnt plotseling Pennywise (Bill Skarsgård) in beeld. Het scherm gaat op zwart.

Dan zijn er leden van de Loser's Club te zien en ze realiseren dat ze allemaal hetzelfde gedaante hebben gezien, als iemand opeens "The Clown" zegt. De teaser trailer gaat dan verder als de Loser's Club met een diaprojector kijkt naar foto's. De diaprojector slaat op hol en laat in een razend tempo alle foto's zien. De foto's zijn van Georgie en zijn ouders, en elk beeld zoomt in op Georgie's gezicht en vervolgens komt zijn moeder in beeld. Haar haren hangen over haar gezicht. Als de projector verder gaat verdwijnt het haar en komt het gezicht van Pennywise in beeld.

Daarna verschijnen een flink aantal beelden, met het meest opvallende shot als er bloed stroomt uit de wastafel van Beverly (Sophia Lillis). In Andy Muschietti's film spuit het bloed er echter uit als een geiser, vol in haar gezicht. Ook is er een blik op Pennywise die twee van de kinderen die in een hoe staan benaderd. Alleen zijn lange, knokige vingers zijn te zien. De kinderen zijn duidelijk doodsbang.

De teaser eindigt met Bill die in zijn overstroomde kelder loopt, met Georgie's geest roepend "We all float down here!" Dan komt Pennywise uit het water en schiet op Bill af. Op het moment dat het publiek het uitschreeuwt, komt de titel IT in beeld.

Hieronder ook nog enkele online reacties:





Het dit jaar te verschijnt IT is het eerste deel van een geplande tweeluik. In deze film krijgen we de jonge Loser's Club te zien. Het tweede deel zoomt in op de opgegroeide club. Naast bovengenoemde namen zijn er ook rollen voor Finn Wolfhard (Richie Tozier), Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom), Wyatt Oleff (Stanley Uris), Chosen Jacobs (Mike Hanlon) en Jack Grazer (Eddie Kaspbrak). IT draait vanaf 7 september in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair