'Get Out' openingsfilm van Imagine 2017

'Get Out' openingsfilm van Imagine 2017

En 'Buster's Mal Heart' is de slotfilm. Daarnaast komt er een echte exorcist naar Imagine.

De openingsfilm van het 33ste Imagine Film Festival is de Amerikaanse horrorfilm Get Out van komiek Jordan Peele. De film is een grote hit bij pers en publiek: Hij is de nummer één in de Amerikaanse box office en scoorde een zeldzame 99% op Rotten Tomatoes.
In Get Out gaat de zwarte fotograaf Chris voor het eerst mee naar de ouders van zijn vriendin Rose. Hoewel haar familie liberaal en tolerant is, wordt de situatie voor Chris snel ongemakkelijk. Get Out is niet alleen bloedspannend, maar neemt ook de blanke liberale middenklasse op de hak. 

Slotfilm


Imagine sluit op 21 april af met Buster's Mal Heart, de tweede film van Sarah Adina Smith en met Rami Malek, bekend van Mr. Robot.  De film gaat over de voortvluchtige Buster, die in een vorig leven de kalme nachtwaker Jonah was. Hoe Jonah ooit Buster is geworden is het centrale mysterie in deze thriller.

Een echte exorcist!

Naast de openingsfilm en slotfilm maakt Imagine ook bekend dat er meerdere films met het thema exorcisme op het festival gaan draaien. Sterker nog, Imagine krijgt dit jaar zelfs bezoek van een echte exorcist, die komt vertellen waarom duivelsuitdrijving niet alleen iets is van een ver verleden of uit horrorfilms. 

Voor de meesten van ons is bezetenheid en exorcisme iets uit een ver verleden of iets wat we kennen uit horrorfilms. Dat duivelsuitdrijving nog springlevend is en een vast onderdeel van de kerkelijke praktijk blijkt uit de Italiaanse documentaire Liberami, die een 77-jarige priester volgt bij zijn dagelijkse uitdrijvingsrituelen.

Een wel zeer bijzondere gast op deze avond is de geestelijke die voor het bisdom Amsterdam-Haarlem zelf exorcismen uitvoert. Tijdens een voor- en nagesprek gaat hij uitgebreid in op de praktijk van het exorcisme in Nederland. Het programma wordt afgesloten door de Nieuw-Zeelandse documentaire Belief: The Possession of Janet Moses, over het tragische sterfgeval van een bezeten Maori-vrouw.

NieuwsFilm

meest populair