Officieel: 'Dragon Tattoo'-rebootvervolg in 2018; met Scarlett Johansson?

Officieel: 'Dragon Tattoo'-rebootvervolg in 2018; met Scarlett Johansson?

The Girl in the Spider’s Web, zonder Mara en Craig.

Nadat David Fincher in 2011 het goed ontvangen The Girl With The Dragon Tattoo opleverde, zouden er vervolgen verschijnen. Dit gaat nu ook daadwerkelijk gebeuren, al behoorlijk anders dan oorspronkelijk gepland. Don't Breathe en Evil Dead-regisseur Fede Alvarez gaat officieel aan de slag met de verfilming van het vierde boek in de Dragon Tattoo-reeks. Deze geldt gelijk als een reboot.

Sony Pictures heeft dit bekendgemaakt en onthulde daarbij gelijk dat The Girl with the Dragon Tattoo-hoofdrolspelers Rooney Mara en Daniel Craig niet terugkeren. Volgens Variety zouden niemand minder dan Natalie Portman en Scarlett Johansson hoog op het verlanglijstje staan om de rol van Mara over te nemen.

Het vierde boek heet The Girl in the Spider's Web en werd geschreven door David Lagercrantz. Hij gaf een vervolg aan de populaire trilogie die werd opgeleverd door wijlen Stieg Larsson. De eerste drie boeken The Girl with the Dragon Tattoo (2005), The Girl Who Played with Fire (2006) en The Girl Who Kicked the Hornets' Nest (2007) verschenen overigens ook allen na het overlijden van Larsson en werden in 2009 verfilmd, met Michael Nyqvist als Mikael Blomkvist en Noomi Rapace als Lisbeth Salander.

In The Spider's Web werkt hacker Lisbeth Salander opnieuw samen met Mikael Blomkvist. Ze wil de wereld van spionnen, cybercriminelen en overheidsagenten binnendringen. En dit zijn uiteraard niet de meest vriendelijke types.

Het script voor The Girl in the Spider's Web is reeds geschreven door Alvarez, samen met Jay Basu (Metal Gear Solid) en Steven Knight (Peaky Blinders). Sony Pictures heeft ook een verschijningsdatum geprikt: 5 oktober 2018.



NieuwsFilm

meest populair