Anne Hathaway is bang voor negatieve kritiek op Ocean's 8

Anne Hathaway is bang voor negatieve kritiek op Ocean's 8

En dat heeft alles met vrouwen te maken...

De reboot van Ghostbusters vorig jaar met alleen maar vrouwen als hoofdrolspeelsters viel lang niet bij iedereen even goed in de smaak; de nieuwe versie kreeg de meeste ''dislikes'' ooit voor een trailer en staat 11de op de totale ranglijst van minst populaire videootjes op YouTube. Een andere spin-off die er binnenkort aankomt is natuurlijk Ocean's 8, gebaseerd op de Ocean's 11 trilogie, die verscheen tussen 2001 en 2007 (die óók alweer een remake was van de originele versie van 1960). In Ocean's 8 zullen het ook enkel vrouwen zijn die de hoofdrollen vertolken. Eén van die actrices is Anne Hathaway, die verwacht dat de film daar wel wat kritiek op zal krijgen.

''Wanneer ik een bijrol heb of maar even te zien ben in een film, want normaal gesproken spelen mannen de belangrijkste rollen, dan krijgt mijn personage zelden negatieve kritiek. Maar wanneer ik het belangrijkste personage speel, dan wordt het in een keer een 'vrouwenverhaal' en een min of meer 'politieke' verklaring''.

''Dat is helaas de tijd waar we nu in verkeren. Een film met acht belangrijke rollen voor alleen maar actrices... Dan kun je al bijna erop wachten dat er wat mensen tegen zijn. Maar ja, ik wens die mensen er veel succes mee om iemand als Sandra Bullock of Cate Blanchett onderuit te halen'' grapte de Oscar winnende actrice.

Ocean's 8 heeft buiten deze drie dames ook nog rollen voor o.a. Rihanna, Helena Bonham Carter en Sarah Paulson. De film verschijnt normaal gesproken volgend jaar juni in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair