Remakes 'The Matrix' en 'The Fly' in de maak

Remakes 'The Matrix' en 'The Fly' in de maak

Hollywood toont zijn creativiteit.

Dat blockbusters niet uitblinken in originaliteit hebben de meeste mensen ondertussen geaccepteerd. De bioscoopzalen stromen vol voor allerlei vervolgen, remakes en verfilmingen. Hollywood heeft zich er ook bij neergelegd en gaat aan de slag met remakes van de sci-fi klassiekers The Matrix en The Fly.

Als eerste The Fly, welke in ontwikkeling is bij 20th Century Fox. Van deze film verscheen in 1986 al een remake, geregisseerd door David Cronenberg en met Jeff Goldblum en Geena Davis. De film won een Oscar voor de Make-up. Volgens Deadline is Sleight-regisseur J.D. Dillard nagenoeg zeker van de regiestoel en hij zal mede verantwoordelijk zijn voor het script, welke hij samen moet schrijven met zijn schrijf-maatje Alex Theurer. In 1957 verscheen The Fly als een kortverhaal in de Playboy en werd in 1958 verfilmd door Kurt Neumann.

En dan The Matrix uit 1999. Warner Bros. is volgens The Hollywood Reporter aan het kijken of ze de film een reboot kunnen geven. Zack Penn (Ready Player One, X-Men: The Last Stand) zou in beeld zijn om het script te schrijven. Volgens THR zou Michael B. Jordan (Creed, Fantastic Four) in beeld zijn om een hoofdrol te spelen. The Matrix kreeg twee minder goed ontvangen vervolgen, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions in 2003. Naar verluidt zijn de regisseurs, The Wachowskis, niet betrokken.



NieuwsFilm

meest populair