Algemeen

'Alien: Covenant' onthult oorsprong Xenomorph

Wat weten we daar nu al van?

door Jim Pedd om 08:54 in Algemeen
Ridley Scott keerde met Prometheus terug naar de geliefde Alien-franchise. Hij beloofde de oorsprong van de Xenomorph te zullen verkennen. Maar in Prometheus werd er alleen gehint naar de oorsprong van de mens end e plannen van de Engineers. In Alien: Covenant zal daar verandering in komen.

We waarschuwen er maar voor: vanaf hier volgen SPOILERS.

The Verge-journalist Bryan Bishop mocht nieuwe beelden bekijken en schreef daarover.

Vanaf 18 mei in de bioscoop.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Shifty777

Avatar

Als het aan mij ligt hoef ik dat allemaal niet zo precies te weten. Ik vond dat Aliens genoeg extra info aan de mythologie van die xenomorph toevoegde, alles wat ze erna nog verzonnen maakt het minder interessant. En als ik eerlijk ben, kom ik niet naar een Alien-film om te ontdekken waar ze nou vandaan komen en hoe dat nou allemaal precies zit.

Akke Moeka Hara

Avatar

Moet je nagaan, je wacht 30 jaar na Alien en bent gefascineerd door de space jockey scene in Alien en waar komen deze figuren vandaan en waarom doen ze wat ze doen.
En dan komt Ridley met Prometheus, en dan is die mysterieuze space jockey een 3 meter lange kale buitenaardse mensachtige reus.
Dan zijn er zoveel mooie dingen en vraagteken in die film, the muurtekeningen in de engineers tempel en de green crystal kamer, de duizenden urns in die rare kamer met dat grote hoofd.
En dan, dan wordt het eigenlijk net als de alien franchise al was toen alles draaide om saaie Sigourney Weaver, nu flippen ze het weer naar Fassbender, en creds en props naar Fassbender en Weaver als acteurs/actrices.
Wat de alien wereld zo mysterieus maakte waren die ongedefineerde zaken.
Nu wordt de focus op Fassbender gezet/geplaatst en vernietig je echt in mijn ogen het mystery rondom dat bizarre Giger universum.
Covenant zal best een toffe goede film zijn, maar na dit te lezen en andere berichten gok ik op een Prometheus 2.0, een mooie film die het hem niet gaat doen.
Een mooie lekker uitziende taart waar men de suiker in is vergeten.
Maar positief blijven he ;)

Robbepost

Avatar

^ mee eens AMH.
Als ik het dus goed begrijp heeft David (een door de mens gemaakte androide!) de Xenomorph gecreerd.
Ik ben blij dat ik dat niet wist toen Alien uit kwam.

Toch ga ik genieten van Covenant, want de xeno's, neo's, en engineers(?) zijn erg vermakelijk!

fulkano

Avatar

Spoiler alert?

fulkano

Avatar

O die staat er toch haha. Oeps

Baron Von Marlon

Avatar

De titel is gvd een spoiler!
Ipv "Alien: Covenant onthult het geheim van...(spoiler)"
Bende amateurs!

Ed Crane

Avatar

Kom kom, dat is echt geen spoiler in de titel: iedereen weet dat Alien Covenant de oorsprong van de Xenomorph gaat onthullen. Dat is het hele idee.

Ed Crane

Avatar

FT "Ridley Scott keerde met Prometheus terug naar de geliefde Alien-franchise. Hij beloofde de oorsprong van de Xenomorph te zullen verkennen. Maar in Prometheus werd er alleen gehint naar de oorsprong van de mens en de plannen van de Engineers."

Da's natuurlijk niet waar, Prometheus liet heel duidelijk zien dat de Engineers al 'xenomorphs' incl. livecycle hadden en die gebruikten als biowapen. De origine was dus al vrij duidelijk. Enige is dat nu nog in Alien: Covenant gaat worden uitgelegd hoe de alien uit Prometheus de specifieke vorm krijgt zoals die die in Alien had.

Bij mij komt het nieuws uit dit artikel niet als een verrassing; aan de hand van de trailer werd me meteen duidelijk dat David achter het ontstaan van de uiteindelijke vorm van de xenomorph zit. Thematisch gezien klopt het ergens wel dat David erachter zit, maar ik vind het niet echt creatief bedacht.

Wat mij betreft is Scotts prequel-reeks gewoon 'zijn hypothetische versie' van hoe het zit, één van allerlei mogelijke verklaringen. Meer niet.

NieuwsFilm

meest populair