Chris Evans maalt niet om blanke racisten die zijn films overslaan

Chris Evans maalt niet om blanke racisten die zijn films overslaan

En hoe verliep zijn eerste ontmoeting met Ben Affleck?

In de aankomende apriluitgave van Esquire geeft Chris Evans zichzelf aardig bloot. Niet alleen vertelt hij over zijn seksleven, normen en waarden, ook gaat hij in op zijn Twitter-gevecht met voormalig Ku Klux Klan-voorman David Duke. Toen bekend werd dat Donald Trump de nieuwe president van de VS zou worden, onthulde Evans namelijk vol woede te zitten. Hij noemde het ongelofelijk dat men zo'n man kan volgen, iemand die uitbundig laat weten dat Washington knudde is.

Duke (66 jaar) twitterde later: "Waarom heeft Chris Evans - die de door Joden geïnspireerde superheld Captain America speelt - zo'n hekel aan de vrouwen van zijn eigen ras? Blanke genocide." Daarmee doelde hij op het feit dat Evans (35 jaar) met niet-Arische vrouwen gedatete heeft, waaronder Joods comédienne Jenny Slate. Evans sloeg kort daarop terug met: "Ik heb geen hekel aan ze. Dat is jouw werkwijze. Ik heb lief. Probeer het eens. Het is sterker dan haat, het verenigt ons. Ik beloof je dat jij het bent die met haat en angst leeft."

In het interview met Esquire onthulde de acteur niet bang te zijn als er nu minder mensen naar zijn films gaan, nadat hij zijn politieke overtuigingen publiekelijk maakte. Hij vindt het belangrijker eerlijk te zijn. "In het bedrijfsleven waar ik werkzaam ben moet je kaartjes kunnen verkopen. Maar, mijn God, ik zou mezelf niet in de spiegel kunnen aankijken als ik mijn sterke gevoelens niet uitte en zweeg. Het gaat ook om hoe je het doet. Het is ons toegestaan om het oneens te zijn. Als ik mijn zaak bepleit en mensen willen als resultaat mijn films niet bezoeken, dan heb ik daar vrede mee."

Daarnaast vertelt Evans dat het belangrijk is om met de mensen met andere meningen te discussiëren. Hij mag Trump misschien niet uitstaan, dat betekent niet dat al zijn volgers honderd procent achter hem staan. "Sommigen zeggen: 'Zie je niet wat er gebeurt? Het is tijd om te schreeuwen.' Ja, ik zie het. En het is tijd om te kalmeren. Want niet iedereen die op Trump gestemd heeft is een afschuwelijke racist. Er zijn vele mensen die in het midden zweven, mensen wier geloofwaardigheid je niet mag kwijtraken. Als je hun gedachten probeert te veranderen, door te veel retoriek toe te passen, dan verander je snel in witte ruis."

Iets luchtigers waar hij over sprak was zijn allereerste ontmoeting met acteur/regisseur Ben Affleck. Evans ging een gesprek met hem aan toen hij in aanmerking kwam voor Gone Baby Gone. "Het eerste dat ik tegen hem zei: 'Kan het problemen opbrengen waar ik mijn auto heb geparkeerd?' Hij antwoordde: 'Waar heb je hem neergezet?' 'Naast een parkeermeter,' vertelde ik. Ben: 'Heb je geld in de meter gedaan?' Ik antwoordde met 'Yep.' En hij zei: 'Nou, dan denk ik dat je goed zit.' Ik had zoiets van, dit is een verdomd goed begin..."



NieuwsFilm

meest populair