'Aquaman' opnieuw uitgesteld; pakt plek 'Avatar 2'

'Aquaman' opnieuw uitgesteld; pakt plek 'Avatar 2'

Vijfde DC-film verschijnt paar maanden later.

Toen Warner Bros. in 2014 de titels en data onthulde voor het uitgebreide DC Extended Universe werd Aquaman geprikt voor 27 juli 2018. Een paar maanden geleden werd bekend dat de film een nieuwe datum kreeg: 5 oktober 2018. Nu heeft de studio de film opnieuw opgeschoven, naar 21 december 2018.

Deze datum werd onlangs afgestaan door James Camerons Avatar 2, aangezien de regisseur onthulde dat ook 2018 niet haalbaar is. Wel komt Aquaman tegenover Spider-Man te staan. In hetzelfde weekend wil Sony Pictures een Spidey-animatiefilm lanceren.

De regie van het vijfde deel in het DC-filmuniversum ligt in handen van James Wan (Fast & Furious 7, The Conjuring). De titelrol wordt vervuld door Jason Momoa die we voor zijn eigen avontuur al hebben gezien in Batman v Superman en het later dit jaar te verschijnen Justice League.

Andere rollen zijn voor Patrick Wilson als Aquamans duivelse halfbroer Ocean Master, Yahya Abdul-Mateen als Black Manta, Amber Heard als Mera, Willem Dafoe als Nuidis Vulko en naar verluidt Nicole Kidman als Atlanna.



NieuwsFilm

meest populair