James Mangold toont na 'Logan' interesse in politiethriller 'The Force'

James Mangold toont na 'Logan' interesse in politiethriller 'The Force'

Naar het nog onuitgebrachte boek van Don Winslow.

Het succes van Wolverine-film Logan valt niet te ontkennen. Nu de vele positieve berichten zijn binnengestroomd, en het ernaar uitziet dat James Mangold's regieklus winst zal maken, richt de regisseur zich op nieuwe projecten. Volgens Deadline staat The Force bovenaan Mangold's lijst. Het is een politiethriller, gebaseerd op het nieuwste boek van Don Winslow dat pas uitkomt in juni. 20th Century Fox, waar Logan eveneens vandaan komt, sleepte vorig jaar in de herfst de filmrechten al binnen voor minstens één miljoen dollar. Winslow's boek bezat toen nog niet eens een titel.

Mangold voert op het moment van schrijven gesprekken met hen om te produceren en te regisseren. Het verhaal van The Force draait om Denny Malone, die enkel een goede smeris wil zijn. In het noorden van Manhattan krijgt hij veel aanzien van andere agenten. Malone en zijn team zijn de slimste, taaiste, snelste, moedigste en wreedste dienders in blauw - een speciale elitaire eenheid die onbelemmerde bevoegdheden hebben om hun strijd tegen bendeleden, drugs en wapens te voeren.

Malone staat al achttien jaar aan het front en is getuige geweest van vele slachtoffers en criminelen. Hij heeft altijd alles gedaan om de stad te dienen en te beschermen. Een stad gebouwd door ambitie en corruptie - waar niemand eerlijk is. Inclusief Malone. Maar weinigen weten dat hij een foute agent is. Samen met zijn partners is hij verantwoordelijk voor het stelen van miljoenen dollars aan geld en drugs. Maar nu zit de FBI hem op het spoor, waardoor het een mogelijkheid wordt dat hij zijn maten moet verraden, evenals zijn werk, familie en de vrouw waar hij van houdt.

Kennelijk heeft Winslow er jaren aan gewerkt, nauw met de New Yorkse politie. Collega Stephen King onthulde in februari al helemaal weggeblazen te zijn door het boek, en noemde het The Godfather, maar dan met agenten. Fox werkt ook aan een andere boekverfilming van Winslow's werk: The Cartel. Vorig jaar werd bekend dat Ridley Scott zich hier op gestort heeft.



NieuwsFilm

meest populair