Celebrity

Mel Gibson steunt stichting die Joodse Holocaust-overlevenden helpt

Kennelijk doet hij dat al een paar jaar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 08:00 in Celebrity
Hoewel hij een gevierde acteur en regisseur is die aan vele goed onthaalde films heeft gewerkt, is Mel Gibson niet onbekend met controverses. In het verleden heeft hij enkele keren uitspraken gedaan waarmee hij zich een strop om de hals haalde. De bekendste vond waarschijnlijk in 2006 plaats, toen een dronken Gibson gearresteerd werd wegens te hard rijden en vervolgens negatieve woorden uitte over de Joodse gemeenschap.

Inmiddels heeft de man, die vorig jaar Hacksaw Ridge afleverde, aan zichzelf gewerkt en is volledig gestopt met drinken. Nu blijkt het dat hij ook onopvallend geholpen heeft met een stichting die de Joodse overlevenden van de Holocaust steunt: het Survivor Mitzvah Project. Dat heeft oprichtster Zane Buzby onthuld aan Extra. De organisatie biedt noodhulp aan de overlevenden in Oost-Europa, die in nood zijn van voedsel, onderdak en medicijnen.

Buzby: "Het doel van de stichting is om ervoor te zorgen dat geen enkele overlevende van de Holocaust, die de donkerste dagen in de menselijke geschiedenis heeft doorstaan, ooit nog honger zal hebben, pijn zal lijden en vergeten of verwaarloosd wordt." Volgens Buzby hadden zijzelf de 61-jarige acteur/regisseur benaderd, om te zien of hij interesse had om betrokken te zijn. Blijkbaar werkt hij al enkele jaren voor hen. "En hij schrijft niet enkel cheques uit," aldus Buzby.

"Hij is op kantoor geweest om hoogstpersoonlijk te leren over de missie en de mensen die voortdurend helpen. Ook heeft hij extra geld opgebracht door anderen te stimuleren. Mel heeft veel medeleven voor wat de organisatie doet. In plaats van zijn liefdadigheid publiekelijk te maken, helpt hij in stilte mee. Dat doet hij in acht landen, het is buitengewoon. Ik heb veel respect voor mensen die hun leven beteren en ik weet dat iedereen fouten in het leven maakt. Wat voor soort mens je bent hangt helemaal af van wat je met die vergissingen doet. Hij besloot zichzelf te scholen."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Goed bezig die Gibson, hopelijk gaat ie ooit nog die Viking maken. In het Noors en al

Civilian Supreme

Avatar

Idd, goed bezig, vooral door niet zelf naar buiten te treden van kijk mij eens goed bezig!
Een vikingfilm lijkt me wel wat steve-o. Maar ook een Conan film en al helemaal een Mad Max met en door hem. Kan zo in de stijl van Logan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair