Algemeen

Nieuwe 'Matrix'-film geen reboot

Het zou een prequel rond Morpheus worden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:38 in Algemeen
De nieuwe Matrix-film wordt vermoedelijk geen reboot. Dit meldt scenarioschrijver Zak Penn op zijn Twitter-account. Hij schrijft dat er geen reboot op komst is van de franchise, maar dat men de boel gaat uitbreiden. De gedachte is juist om te kijken naar "meer verhalen binnen het Matrix-universum".

Vermoedelijk komt uit die woorden ook het verhaal voort dat de nieuwe film in de franchise zou draaien om een jonge Morpheus. Dit meldt de site AceShowBiz, dat stelt dat er dus gewerkt wordt aan een prequel. Oorspronkelijk werd Morpheus gespeeld door Laurence Fishburne en was het een mentorfiguur voor Neo (Keanu Reeves). Mocht de spin-off er komen, zou de rol van Morpheus volgens de geruchten gespeeld worden door Michael B. Jordan.

De eerste Matrix-film werd in 1999 uitgebracht en geregisseerd door Lilly en Lana Wachowski. Er kwamen vervolgens twee vervolgen uit: Reloaded en Revolutions. Of er echt een nieuwe film komt is nog niet zeker, Warner Bros. verkent op dit moment de mogelijkheden.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dakai-world

Avatar

Waarom, serieus? De trilogie is wellicht - mijn mening - de meest overgewaardeerde franchise aller tijde. De eerste film was prima, de tweede al iets minder en de derde film rukte nergens op. Ze moeten met een verdomd goed iets komen willen ze me naar de bioszetel lokken.

Akke Moeka Hara

Avatar

Oja de Wachowski brothers, was even vergeten dat ze nu vrouwen zijn.
Dat terzijde, no more prequels ik ben het nu al weer zat.
Doe een aparte verhaal lijn of iets en leef je uit, maar niet weer een prequel -puke-

Ed Crane

Avatar

De Matrix-films werden overigens geregisseerd door Larry en Andy.

Ed Crane

Avatar

You and everyone else, brein8998.

Roeltje

Avatar

Huh zijn ze nu beide vrouwen??

Steve Harwin

Avatar

deel 1 was top en vernieuwend destijds. Wat vielen de volgende delen daarna vies tegen! Met name de laatste was een draak. Daar had toch wel meer in gezeten. Ik kan me iig wel vinden in de grieven van QT. zie https://www.youtube.com/watch?v=Zv0WlHbBhdc

Ed Crane

Avatar

@Roeltje:
Yep.

ridjieddo

Avatar

'k zei 't ook al, geen regelrechte remake, maar een Rogue One-type film.

EntertainmentWatcher

Avatar

@Ed Crane: Er is er 1 die omgebouwd is, de ander is nog steeds man!!!

Ed Crane

Avatar

Nee, inmiddels zijn ze allebei transgender.

horizon

Avatar

Yup. Lana en Lily

Goku32

Avatar

Demmm laat deze film met rust. Het is net of ze geen nieuwe films meer kunnen maken in Hollywood. En alleen toppers van de 80 90 willen verkloten in een nieuw jasje. Maak dan inplaats van een film een serie van de matrix op nedflix of zo

nieuwslaatste nieuws

meest populair