Featured

Alles over 'Power Rangers'

Filmreboot van de beroemde tv-series.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 19:52 in Featured
Menig bezoeker van deze site zal ermee zijn opgegroeid: de Power Rangers. Die series lopen nog altijd, maar nu heeft Saban ook een filmreboot laten maken. Die draagt heel eenvoudig de titel Power Rangers en draait vanaf 23 maart in de bioscoop. Vandaag vertellen we je alles wat je over die film moet weten, voordat je naar de bioscoop gaat. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Power Rangers

Regie: Dean Israelite | Cast: Dacre Montgomery (Jason, Red Ranger), Naomi Scott (Kimberly, Pink Ranger), RJ Cyler (Billy, Blue Ranger), Elizabeth Banks (Rita Repulsa), Bryan Cranston (Rita Repulsa) e.a. | Scenario: John Gatins | Speelduur: 124 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Sci-Fi | Kijkwijzer: 12

Het leven van vijf gewone tieners uit het stadje Angels Grove staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging. Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is.

Oorsprong

De Power Rangers-franchise vindt zijn oorsprong in 1975, in Japan. Toen ging daar de live-action serie Super Sentai in première, een behoorlijk campy serie, dat visuele effecten combineerde met komische actie. Elk seizoen was er een nieuw superheldenteam, wat zo doorging tot de show in 1984 een zestiende seizoen kreeg, Dino Rangers. Producent Haim Saban zag de serie toen en vond het fantastisch.

"Ik zag vijf kinderen in Spandex vechten met rubberen monsters en ik werd gewoon verliefd," aldus Saban, die meteen de rechten besloot te kopen voor de complete franchise buiten Azië. Toch duurde het nog lange tijd voordat de Power Rangers zoals wij ze kennen van start ging, namelijk tot 1993. Toen pas ging de Amerikaanse versie in première. Het was voor Saban het wachten waard, want werd de meest bekeken kinderserie in de Verenigde Staten. Ondertussen is die in 150 landen te zien geweest en moge meteen duidelijk zijn waarom Saban een nieuwe live-action film heeft laten maken.

Eerste reacties

Er zijn pas een paar recensies online verschenen, die niet gigantisch positief zijn. Variety spreekt bijvoorbeeld over een generiek oorsprongsverhaal en een vrij ongeïnspireerd verhaal, maar een prima finale. Vooral de visuele effecten worden geprezen, als de Rangers het op moeten nemen tegen een dertig meter hoog monster dat bestaat uit vloeibaar goud. Zoiets lezen we ook in The Hollywood Reporter, waarin de pogingen om van de Rangers drie dimensionale personages te maken geprezen worden.

Box office prestaties

Power Rangers kostte 105 miljoen dollar om te maken en zal dus redelijk wat moeten verdienen om een succes te worden. Volgens de voorspellingen zal dat lukken: er wordt in de VS uitgegaan van een openingsweekend van 38 miljoen dollar en een totaal van 110 miljoen. De rest van de wereld zal dat bedrag minimaal verdrievoudigen, waarmee het in elk geval een bescheiden succes wordt. Of de vele vervolgens die gepland staan er komen, hangt natuurlijk hier vanaf.

Trivia

Bryan Cranston sprak eerder in Mighty Morpin Power Rangers (1993) de stemmen van de monsters Twin Man en Snizzard in. Daar komt nog eens bij dat de eerste Blauwe Ranger, Billy Cranston, naar hem vernoemd was. | De oorspronkelijke versie van het verhaal is geschreven door Max Landis. | Oorspronkelijk waren de kleuren van Kimberly en Zack omgedraaid: Zack werd de Roze Ranger en Kimberly de Zwarte. Dat werd vrij snel weer omgedraaid.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Deze YT video's kunnen er ook wel bij :P
Oorspronkelijk waren de kleuren van Kimberly en Zack omgedraaid: Zack werd de Roze Ranger en Kimberly de Zwarte. Dat werd vrij snel weer omgedraaid.
Dat noem ik chicken shit. Het is 2017 for f**k sake.

Ed Crane

Avatar

De nieuwe Power Rangers film wordt in ieder geval niet heel goed ontvangen, momenteel is 'ie rotten op RT.

Voor wie daar iets mee heeft.

Akke Moeka Hara

Avatar

Misschien nog wat Trivia, de red power ranger zit vast voor moord op zijn kamergenoot, en de gele vrouwelijke power ranger is overleden destijds tijdens een auto ongeluk, als ik het goed heb.

benjamin

Avatar

Ed Crane "De nieuwe Power Rangers film wordt in ieder geval niet heel goed ontvangen, momenteel is 'ie rotten op RT."
Al valt het toch nog enigszins mee, hij staat op 50% op dit ogenblik wat veel slechter had gekund.

Master Of Films

Avatar

Dat is nu gelijk aan Mighty Morphin Power Rangers: The Movie.

horizon

Avatar

Zou Hasbro ook graag nog eens zien, RT boven de 40%...

Master Of Films

Avatar

Transformers 2007 57% op RT. Ja toen zag het nog belovend uit :P ;)

Ed Crane

Avatar

@Benjamin:
Da's toch rotten?

benjamin

Avatar

Ed Crane "@Benjamin:
Da's toch rotten?"
Uiteraard. Ik gaf het gewoon even aan als aanvulling omdat ik het rotter verwacht had.

nieuwslaatste nieuws

meest populair